Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівських аптеках виявили незаконні 85-відсоткові націнки на ліки

Протягом жовтня державна податкова інспекція у Львівській області провела перевірки у 155 аптеках області, у 133 випадках накладені штрафні санкції. Про це сьогодні, 4 листопада, під час наради з питань ціноутворення в аптечній мережі Львівської області повідомив керівник ДПА у Львівській області Костянтин Зінкевич.
Він зазначив, що за час перевірок і комунальних, і приватних аптек виявляли незаконні націнки на першочергові ліки на 85%, 60%, як імпортного виробництва, так і відчизняного. „З приводу перевірок, вважаю, що заходи своєчасні, для того, вони допоможуть збити спекулятивний ажіотаж”, - наголосив Костянтин Зінкевич.
„Механізм покарання штрафами не дієвий, адже штрафи є дуже низькими, і ними нікого не налякаєш”, - зазначив Костянтин Зінкевич і додав, що на його думку потрібно розгядати питання позбавлення ліцензії при виявленні порушень.
З приводу проблеми регулювання цін на медпрепарати, то на думку Костянтина Зінкевича є два варіанти, по-перше, граничну надбавку потрібно встановити на такому рівні, яка дасть змогу аптекам працювати прибутково, по-друге, оберегти ринок від спекулятивних цін. Костянтин Зінкевич запевнив, що перевірки будуть постійними.
Окрім перевірок аптек, державна податкова інспекція проводить перевірки на продуктових ринках, також виявляє багато порушень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ