Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У львівських книгарнях нема книги Януковича

Книги президента Віктора Януковича "Opportunity Ukraine" немає ні у Львові, ні в Києві, ні у Відні, де вона була видана. Про це у своєму блозі пише професор політології Радгерського університета в США Олександр Мотиль, пише "Дело".

За словами професора, він "облазив усі книжкові полиці Львова та Києва, але безрезультатно", після чого продовжив пошуки книги у Відні - місті, де книга була видана.

Але, як поскаржився Мотиль, книги не знайшлося навіть в електронному каталозі місцевих магазинів. Професор пішов безпосередньо у видавництво "Mandelbaum Verlag".

Співробітник видавництва розповів, що всі екземпляри книги "Opportunity Ukraine" розпродані, при чому не в Австрії - весь тираж відправлено до України. Професору все ж продали книжку, що залишилася у видавництві. Книга обійшлася в 19,90 євро.

"Посміхаючись, я пішов звідти – врешті решт, я цілком можу бути єдиною людиною поза адміністрацією президента, у кого є ця книга", - пише він у своєму блозі.

Професор зазначив, що хоча сама по собі книга виглядає гідно, йому незрозуміло, чому "автори, які писали книгу для Януковича, не стали використовувати такі прийоми, як цитати, віддавши перевагу плагіату".

"Добре, забудемо про плагіат. Воістину дивно те, що книга розрахована на західних інвесторів. Янукович і його свита, здається, серйозно вважають, що типовий інвестор дійсно здатний прийняти довгострокове бізнес-рішення, з яким пов'язані мільйони і мільярди доларів, прочитавши книгу. Нехай навіть президента", - зазначив Мотиль.

Як відомо, Януковича викрили в плагіаті: його книга "Opportunity Ukraine" виявилася компіляцією матеріалів українських журналістів. Про це йдеться у розслідуванні "Української правди" "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу" та "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу. Частина 2".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ