Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівських школах відбулися заходи з нагоди 75-річчя УПА

У загальноосвітніх навчальних закладах відбувся тиждень інформаційно-просвітницьких тематичних заходів, присвячених 75-річчю УПА, - прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, уроки історії про Українську Повстанську Армію, інформаційно-просвітницькі години про діячів державотворення, військових, Героїв національно-визвольної боротьби, показ фільмів з нагоди відзначення річниці УПА та Дня захисника України.

У межах заходів організували екскурсії учнівської  молоді у меморіальний музей  Романа  Шухевича (с. Білогорща, м. Львів), історико-меморіальний музей Євгена Коновальця (с. Зашків Жовківського району), музей визвольної боротьби України (м. Львів), музей Ярослави Стецько (с. Юшківці Жидачівського району), музеї борців  за  волю  та  незалежність  України, шкільні  музеї, місцями  бойової слави Української Повстанської Армії.

Львівський обласний учнівський парламент підготував відеоролик про історію українського війська. З метою вшанування героїв УПА та героїв АТО у Львівському обласному Будинку учителя 10 жовтня проведли освітянські діалоги на тему: «Постаті героїв УПА в контексті АТО».

На туристичній базі «Карпати» з 21 до 24 вересня тривали обласні змагання учнівської молоді Львівщини зі спортивного орієнтування з нагоди 75 - річчя утворення Української Повстанської Армії. У цих змаганнях взяли участь 140 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.

З нагоди відзначення 75-річчя УПА у загальноосвітніх навчальних закладах області з 1 до 14 жовтня тривали районні (міські) етапи Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю «Сурми звитяги».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ