Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У "Львівтеплоенерго" пояснили, чому за січень у квитанціях більші суми

Нарахування за теплопостачання у січні 2016 року більші, ніж нарахування за грудень 2015 року через температуру зовнішнього повітря – середня температура в грудні становила +2,70С, середня температура в січні -3,90С. Відповідно, будинки більше спожили теплової енергії на обігрів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Варто нагадати, що температура зовнішнього повітря у грудні минулого року була плюсовою. Були тижні, коли вона становила +12,0С і вище. Тоді, впродовж дня, подача теплопостачання призупинялася повністю. Відновлювали подачу тепла аж ввечері. Натомість січень був холодний і морозяний. Під час Різдвяних свят температура зовнішнього повітря була нижчою -15,0С. Відповідно, у грудні минулого року мешканці значно менше спожили теплової енергії, ніж в січні цього року. Тому й нарахування за теплопостачання у січні значно більші, ніж нарахування за тепло у грудні», - повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

«Також, вкотре наголошуємо, що близько 90% житлових будинків мають теплові лічильники. А це дає можливість мешканцям самим регулювати подачу тепла не залежно від теплопостачального підприємства. Мешканців можуть зменшувати чи збільшувати подачу теплоносія в будинок і, тим самим, менше або більше платити за опалення», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ