Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

У Львові 100% пільг на ЖКГ отримали сім’ї загиблих бійців. Добровольці – 75%

Сьогодні, 6 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців Львова. Зміни передбачають надання від міста пільг добровольцям-учасникам АТО. «За» проголосувало 54 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

Внесені зміни врегульовують пільгову політику на оплату ЖКП сім’ям загиблих бійців та добровольців. Також передбачено надання щорічних одноразових допомог батька, які втратили на війні синів, до Дня Матері та Дня Батька.

Начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович пояснила, що на момент прийняття програми практично ніхто з учасників АТО ще не мав статусу учасника бойових дій, який гаранатує пільги на державному рівні.

 Вона наголосила, що на сьогодні вже усі учасники АТО мають статус учасника бойових дій, і згідно з законом, мають право на пільгову оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 75%.

«Ми пропонуємо цю норму зняти, натомість ввести таку пільгу для добровольці-учасників АТО, відповідно до підтвердженого статуту Львівською облрадою», - пояснила Наталія Демкович.

Вона також додала, що членам родин загиблих бійців на державному рівні передбачені пільги в розмірі 50% знижки на оплату ЖКП. Інваліди війни мають пільгу у розмірі 100%.

«За рахунок коштів міського бюджету родинам загиблих буде надано ще 50% до гарантованих державою 50% на оплату житлово-комунальних послуг. Загалом вони отримають 100% на ЖКП», - пояснила Наталія Демкович.

Вона також додала, що зміни до програми стосуються надання матеріальної одноразової допомоги батькам загиблих до Дня Матері і до Дня Батька. Розмір виплати встановить виконав ком ЛМР.

На сесії виступила мати загиблого бійця АТО і подякувала депутатам за те, що свого часу вони виділили кошти на ремонт наданої квартири. Вона попросила депутатів розглянути можливість підтримати сім’ї учасників бойових дій і їм також надавати кошти на ремонти квартир.

Наталія Демкович зазначила, що деякі сім’ї отримали квартири з ремонтом і навіть з меблями, а деякі отримали квартири без ремонту, але продали їх.

Депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький запропонував міському голові створити спеціальну комісію, яка буде розглядати кожен окремий випадок, кожної родини бійців, які потребують покращення житлових умов.

Міський голова Львова Андрій Садовий погодився з цим і дав доручення сформувати таку комісію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ