Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 114 вулиць, на яких мешкають 14 тисяч людей, досі не мають каналізації

Станом на сьогодні у Львові налічується 114 вулиць, котрі не під’єднані до каналізаційної системи міста. Для вирішення цієї проблеми розроблено комплексну програму на 2012-2015 роки, котра має модернізувати каналізаційну систему міста Львова. Основним завданням програми є каналізування вулиць. На цих 114 вулицях розташовано 3183 будинки, в яких проживає близько 14 тисяч мешканців, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Поступово ця програма, яку ми затвердили у місті по каналізуванню, чітко виконується. В радянські часи це не було пріоритетом, після проголошення незалежності також не сильно на це звертали увагу. Але, звичайно, ми би хотіли мати 100% міста каналізованим. Фактично, частина міста живе своїм комфортним життям, тому що це є індивідуальна забудова, але ми хочемо зробити їм життя ще трохи комфортнішим. Юридично це місто Львів, тому робимо і будемо робити ще більше», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як додав Володимир Олійник, в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, цьогоріч у місті завершують каналізування вул. Голубця та розробляють проектно-кошторисну документацію для вул. Брюховицької.

«Цього року ми завершили великий обсяг робіт по вул. Голубця, - це більше, ніж 1100 метрів. Тому, власне кажучи, той район і прилеглі вулиці нарешті зможуть мати каналізацію. Ця проблема тягнулася протягом останніх 5 років. Також цього року ми виготовляємо документацію на вул. Брюховицьку, на мікрорайоні Рясне. Там також не каналізований район. Але станом на сьогодні тих ресурсів, які ми маємо, достатньо для того, аби виготовити проектну документацію, а при формуванні бюджету на наступний рік вже планувати роботи», - розповів Володимир Олійник, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Водночас міський голова наголосив, що всі роботи із каналізування вулиць відбуваються за кошти міського бюджету.

«З державного бюджету на каналізування міста ми не отримали жодної копійки. Хоча такі розмови велись, переписка велась, але, на превеликий жаль, коштів немає. Тому ми кожного року в бюджеті передбачали і передбачаємо кошти, щоб все-таки поступово цю проблему розв’язати. Так само, як у нас була проблема по водопостачанню, ми її на 99,9% розв’язали. Зараз друга проблема – каналізування.

Бачите, питання запаху вже так гостро не стоїть, тому що зроблені дуже серйозні об’єми робіт, проведена робота з підприємствами. Вони сьогодні розуміють необхідність очищати свої стоки, жорсткий контроль і моніторинг, закуплене відповідне обладнання, тому поступово ця проблема вирішується», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ