Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські комунальні підприємства працюють у збиток, - звіт

Дванадцять львівських комунальних підприємств виявилися збитковими за підсумками 2016 року. Сума збитків - 861,8 млн грн. Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак під час річного звіту.

Мова йде про великі підприємства-монополісти: ЛМКП «Львівводоканал», ЛКП «Львівелектротранс», ЛКП «Львівавтодор», ЛКП «Львівспецкомунтранс», ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЛКП «Залізничнетеплоенерго», ЛКП «Муніципальна дружина» та ЛК «АТП №1». 

Також під час світу Сергій Бабак зазначив, що упродовж 2016 року ЛМКП "Львівводоканал" та теплопостачальні підприємства не отримували різницю в тарифах з держбюджету. Це пов’язують з відсутність коштів у Держбюджеті на 2016 рік та Порядку відшкодування, що призвело до погіршення фінансового стану підприємств.

Загальна сума відшкодування могла становити 131 342,6 тис. грн: ЛМКП Львівтеплоенерго» - 110 093,6 тис. грн, ЛКП «Залізничнетеплоенерго» - 18 349,0 тис. грн, ЛМКП «Львівводоканал» - 2 900,0 тис. грн. Це дало б можливість покращити фінансовий стан підприємств.

Додамо, що у підпорядкуванні департаменту перебуває 19 діючих комунальних підприємств, на яких працюють 6 677 осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ