Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові 6 грудня пройде Марш захисників

Завтра, 6 грудня, у Львові відбудеться Марш захисників. Також з нагоди 25-річчя Збройних Сил України у Львові заплановано ряд заходів. Про це сьогодні, 5 грудня, в коментарі Гал-інфо розповів Олександр Поронюк, керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.
Фото з ФБ Evgeny Kraws.

За його словами, організатори заходів намагалися відійти від звичних формальностей святкування.

Відзначення 25-річчя ЗСУ розпочнеться ще сьогодні, адже о 16.00 в Академії сухопутних військ заплановані урочистості під час яких вручатимуть подяки, відзнаки та грошові нагороди. Військовослужбовцям.

Завтра, 6 грудня, з 8.00 на Личаківському цвинтарі вшановуватимуть пам’ять загиблих воїнів-героїв.

З 9.00 до 10.00 у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться літургія.

«Варто зазначити, що також виповнюється 5 років від дня відкриття та освячення Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла», - нагадав Олександр Поронюк.

Об 11 год розпочнеться Марш захисників на Проспекті Свободи.

«Проспектом пройдуть підрозділи Збройних Сил України, які входять до складу як Львівського гарнізону та Львівщини, учасники АТО, волонтери. Загалом це більше тисячі осіб: ліцеїсти, десантники, прикордонники,артилеристи, ракетники, танкісти, піхотинці, армійська авіація, представники Національної гвардії, Військова служба правопорядку, учасники АТО усіх хвиль мобілізації, волонтери. Також проспектом проїде транспорт, який волонтери придбали для військових частин. Волонтери нестимуть великий державний прапор», - розповів Олександр Поронюк.

За його словами, на парад не виводитимуть важку техніку, адже цей день військові хочуть провести максимально наближено до свого народу.

«Піша хода запланована від Музею етнографії по проспекту Свободи у напрямку Львівського оперного театру. Загалом все це займе близько години. Перекриття дороги буде на короткий проміжок часу», - зазначив Олександр Поронюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ