Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 8-10 вересня відбудеться VI Фестиваль партнерства

Уже традиційно у вересні Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з владою області і міста Львова організовує одну з найбільших українсько-польських подій – VI Фестиваль Партнерства, який сприяє розвитку культурної співпраці Польщі та України, презентує мистецьке життя польських міст та воєводств і відображає творчу діяльність міста Львова. Усі події у межах Фестивалю Партнерства є безкоштовними. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для участі у Фестивалі до Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами їхні польські партнери, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на «Форумі Партнерства».

«Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові працює вже 30 років і цей час став важливим для розвитку польсько-українського співробітництва на всіх рівнях життя. По-перше, на третьому році існування установи Україна здобула незалежність, що змінило всі можливості нашого співробітництва, а ми працюємо на всіх рівнях: політичному, культурному, економічному. Доказом цього співробітництва є польсько-український Фестиваль Партнерства, який ми організовуємо вже вшосте, і який є найбільш престижною і потужною подією, що показує різноманітність і поширеність цієї співпраці.

Я дуже дякую всім, хто працює і працював над цим проектом. Фестивалем ми хочемо підкреслити унікальність зв’язків Львова з польськими органами самоврядування. Про це свідчить кількість працівників міста, воєводств, які цього року приїдуть з Польщі. Під час Фестивалю Партнерства ми обговорюватимемо подальші напрямки співпраці і ділитимемося досвідом у сфері децентралізації, охорони здоров’я, розвитку гірських регіонів, публічної культурної дипломатії», - зазначив Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.

«Ми живемо в дуже цікавий час певних змін і викликів. Саме зараз у Львові триває робота над новою стратегією міста, де ми робимо акцент власне на креативну економіку, де є ключовими культурні та освітні практики, де все народжується на перетині цікавих сфер: медицини з культурою, культури з технологіями тощо. Тут можна провести певну аналогію в тому, що насправді креативність – це виклик для всього світу. Коли ми говоримо про синергію міст, то на перетині Львова і Лодзя може народитися новий цікавий проект. Ми можемо повністю перенести таку синергію міст на проекти, які можуть з’явитися, і один з таких – це інтерактивний воркшоп, що відбудеться 9 вересня у межах Фестивалю. Це ключова подія, яка дає велику додану вартість: багато польських міст йдуть таким шляхом, що активно розвивають індустріальні простори, як креативні. Саме тут цікавий досвід міста Лодзь, тому ми робимо спільний воркшоп, щоб показати, яким чином сьогодні промислові площі у Львові можуть жити по-новому. Знаєте, що завод «РЕМА» у Львові вже й так активно розвивається, як креативний простір, але долучивши досвід і експертизу тих, де це активно працює вже, ми зможемо зробити завод ще кращим. Цьогоріч Фестиваль подарує не лише емоції людям, але й матиме практичний результат, який дасть змогу заводу «РЕМА» розвиватися ще краще», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ