Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові «антисанітарні» будинки Міноборони «зависли в повітрі»

Львів продовжує приймати будинки військових у комунальну власність міста. На сьогодні уже 36 будинків перебуває у власності міста, залишилось ще 103. Про це повідомив сьогодні, 13 листопада, журналістам під час брифінгу "Критична ситуація із передачею будинків військових у Львові" директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець.

 

Сьогодні передачі у комунальну власність підлягають 103 будинки, а це 7594 квартири. Ці будинки перебувають у страшному антисанітарійному стані і потребують капітальних ремонтів. Міська влада погоджується взяти на комунальну власність будинки військових, але натомість потребує компенсації, адже ремонтні роботи коштують понад 65 млн. гривень, - розповів Юрій Голець.

 

Юрій Голець пояснює, що на ім’я Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко надіслано листа, від 02. 10. 2009р., стосовно прийняття у власність територіальної громади Львова відомчого житлового фонду та 6 земельних ділянок вивільнених військових містечок. Продавши ці ділянки, місто матиме змогу покрити витрати на ремонтні роботи у будинках військових. Та в кабміні питання будинків військових «зависло в повітрі», адже земельні ділянки не хочуть надавати місту так само, як і кошти на ремонт. Юрій Голець наголошує, що місту підійде будь-яке рішення, адже не обов’язково надавати місту землі, можна просто покрити витрати на ремонт.

 

Міністерством оборони підготовлено проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про передачу майнових комплексів військових містечок та житлового фонду у Львові», та передано в Кабінет Міністрів на розгляд та затвердження.

 

Будинки військових будуть передані у комунальну власність міста після підписання цього розпорядження Кабінету Міністрів України.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ