Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові азербайджанці та вірмени публічно оголосили про примирення

Сьогодні, 19 травня, у Львові представники азербайджанської та вірменської громад публічно попросили вибачення одне в одного та разом запевнили, що конфлікт, який стався кілька днів тому, вичерпаний та взаємних претензій у них нема.
Гал-інфо

Нагадаємо, 16 травня у Залізничному районі міста представники вірменської громади вчинили збройний напад на азербайджанців. Внаслідок бійки 6 чоловіків  потребували медичної допомоги. Станом на сьогодні ще троє постраждалих залишаються у лікарні. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Як розповів Дмитро Загарія, т.в.о. начальника ГУ НП у Львівській області, особи усіх причетних до бійки встановлені, однак вони поки не є затримані.

За словами голови вірменської громади Львівщини Миколи Кочаряна,  хлопці, які вчинили бійку, найімовірніше, навіть не мають громадянства України.

«Вони зробили свою справу і виїхали, а нам тут жити. Відтак,  я зі свого боку прошу вибачення у представників азербайджанської громади», - зазначив Микола Кочарян.

Голова Об’єднаного конгресу азербайджанців України у Львівській області Тимур Мамедов зазначив, що ніяких міжусобиць між азербайджанцями і вірменами у Львівській області не було і бути не може. Також чоловік запевнив, що таке більше не повториться.

Нухієв Меджид Нуху Огли, голова Об’єднаної азербайджанської громади Львівщини, теж  попросив вибачення за інцидент, який стався.

Водночас заступник голови спілки вірменів України з питань молоді та спорту Сурен Авакян сказав, що такі сутички вигідні нашому ворогові – Росії, а тому не можна їх допускати, коли в Україні і так ведеться війна.

За словами Дмитра Загарії, усі, хто вчинив злочин, будуть відповідати перед законом, однак не  виключено, що справу буде закрито через  примирення сторін.

Також він закликав усіх, хто спекулює на цій темі, припинити агресивну поведінку і не поширювати ідеї щодо виселення представників інших національностей із Львівщини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ