Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

У Львові бійцю АТО зробили унікальний безплатний протез на ногу

1/2
У Львові бійцю АТО Остапу Гавриляку зробили безплатний унікальний протез на ногу. Протез виготовлений із якісних закордонних комплектуючих. Сьогодні, 28 серпня, відбулась прес-конференція, де представники європейських компаній OSSUR та STALMED презентували складний протез.

Отож, вчора ввечері, 27 серпня, кіборгу Остапу Гавриляку  медики  встановили унікальний складний протез. Цей протез  розрахований на ампутовану ногу вище від коліна.

«Протез складається із кількох частин, для нас найважливіша – це культиприймач. Він повинен  бути найкращим, щоб пацієнт зміг використати всі переваги інших частин протезу. Воднораз протезування це дуже довгий процес – реабілітація і навчання. До того ж, для комфортного та правильного використання протезу потрібно час від час змінювати культиприймач та лайнер», –  зазначив Томас Бурій, представник компанії OSSUR.

«Остап дуже добре справляється з цим протезом. Він сильний, молодий та активний хлопець. Завдяки цьому пристрою боєць зможе вільно ходити, гуляти та навіть займатись легким бігом», – додав Томас Бурій.

Сам Остап  розповів, що йому перші кроки далися дуже важко.

«Учора я ходив десь півгодини, сьогодні – близько години.  Вже відчуваю, що процес пішов. Я буду займатися собою, їздити на реабілітацію.  Для початку протез треба одягати вранці, по обіді та ввечері по дві години. На ніч треба його знімати та мити ногу», – розповів Остап.

Остап Гавриляк – 27-річний хлопець із Львівщини,  який добровільно пішов на війну.

Брав участь у боях за Донецький аеропорт, був у полоні.  21 січня Остапу ампутували ліву ногу.  Далі хлопець перебував у Київському госпіталі. З червня готувався до протезування.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ