Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові чекають на ірландського лоукостера Aer Lingus

Аеропорт Львів хотів би залучити ірландську авіакомпанію Aer Lingus для бюджетних перельотів на далекомагістральних рейсах, - Економічна правда.

"Ще одним кордоном, який хочеться перетнути швидше, є трансконтинентальні перельоти. Думаю, в першу чергу, це буде Канада і США", - заявила директор Львівського аеропорту Тетяна Романовська.

"Ми зацікавлені, щоб їх оператором був український перевізник, можливо, той же МАУ. Але в той же час ми працюємо і над тим, щоб іноземні авіакомпанії виявили таке бажання ", - додала вона.

"Також хочемо дати можливість нашим громадянам користуватися послугами лоукостерів на далекомагістральних рейсах, таких як Norwegian і Aеr Lingus. Ці авіакомпанії виконують польоти в США і Канаду з Норвегії та Ірландії, а їх вартість стартує від 150 доларів", - розповіла директор Львівського аеропорту.

Aеr Lingus - національний авіаперевізник Ірландії. 25,4% акцій компанії належать ірландському уряду. Її флот складається з 62 повітряних суден. Aеr Lingus входить в IAG (International Airlines Group), в складі якої присутні також такі перевізники як British Airways, Iberia, LEVEL і Vueling.

База авіакомпанії знаходиться в Дубліні. Авіаперевізник виконує перельоти по близько 40 напрямам в Європу і по 11 напрямам в США і Канаду. Ціна квитків на європейські рейси стартує від 35 євро, на трансатлантичні - від 209 євро.

Раніше Романовська вже говорила про можливу співпрацю з авіакомпанією Norwegian.

"Ми плануємо рейси зі Львова до Норвегії. Розуміємо, що, маючи рейс хоча б до Копенгагена, який буде виконувати Wizz Air і Ryanair, пасажир може пересісти на Norwegian і полетіти за 150 євро в Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Торонто. Як тільки Wizz Air почне польоти, то за ним прийде і Ryanair, а потім приєднається і Norwegian", - заявляла Романовська на початку поточного року.

Також раніше керівник львівської повітряної гавані інформувала про переговори з МАУ щодо тестового рейсу зі Львова до Північної Америки.

Нагадаємо, що першою ірландської авіакомпанією, з якою має намір працювати аеропорт Львів, є авіакомпанія Ryanair - аеропорт навіть підписав договір з ірландським лоукостером.

Проте, Ryanair заявив про скасування львівських маршрутів. Менеджмент ірландського лоукостера заявляє, що не має наміру входити на український ринок тільки заради львівського аеропорту, без польотів в аеропорт Бориспіль.

Крім того, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" зажадала в суді розірвати договір між Ryanair і аеропортом Львів.

Однак, Романовська вважає претензії МАУ абсолютно безпідставними.

"Ми не боїмося їх можливого звернення в Антимонопольний комітет - скоріше навпаки. Таке звернення може стати пасткою для них самих. Адже МАУ виторгувала багато поступок на рівні з лоукостерами з метою здешевлення авіаквитка, але їх нинішня цінова політика і домінуюча позиція на ринку аж ніяк не відображає цього ", - заявила вона.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ