Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові чорнобильці готові розпочати голодування

«Ми прийшли в першу чергу підтримати тих чорнобильців, які голодують в Донецьку та Харкові. Ми підтримуємо їх вимоги. Також висуваємо свої вимоги – виконання судових рішень з перерахунку та повернення пенсій, виплати заборгованості, яку недоплатили в листопаді, нарахування призначених пенсій», – про це сьогодні, 16 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомила голова львівського фонду «Діти Чорнобиля» Валентина Буренок. Саме вона є речником людей, які нині заполонили обласне управління Пенсійнгого фонду у Львові.

Свої вимоги чорнобильці залишили чоновникам Пенсійного фонду опрацювання. Спершу протестувальників зібралось понад 100 осіб, до вечора залишилось 50.

«Про ті міфічні суми, про які говорять на телебаченні, що людині мають повернути по 700 тис. грн доплат, такого немає. Тому серед вимог є не перекручувати факти», - зазначила Валентина Буренок.

За її словами, завтра акція буде продовжена і триватиме повний робочий день.

«Акція триватиме до того часу поки не вирішать наші питання. Людям немає за що лікуватися, немає за що жити. На державному рівні створили геноцид для Чорнобильців. Депутатам пільги залишили, Президент витрачає сотні тисяч за день на своє утримання, а для чорнобильців грошей нема. Побудувати вертолітну площадку гроші є, депутатам пільги теж є. А це що, найнезахищеніша категорія? Ми ж розуміємо, що коли дійсно є дефіцит коштів, тоді знімайте виплати з усіх, а не з чорнобильців зняти, а депутатам лишити. Так не буде!», – обурилась Валентина Буренок.

Вона також додала, що люди готові до голодування в приміщенні Пенсійного фонду у Львові. Однак протестанти дають шанс мирно врегулювати це питання.

«Всі добре розуміють, що йде передвиборча кампанія. На кому зекономити? На чорнобильцях!», - додала вона.

Учасники акції повідомили, що працівники пенсійного фонду ставляться до них досить добре та висловлюють слова підтримки. Правоохоронці теж налаштовані позитивно до протестуючих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ