Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові дали землю "першому живому учаснику АТО"

Учора, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали Валерію Бондарчуку, який є учасником АТО, дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Л. Гайовської (біля будинків №№ 20, 22). «За» проголосувало 43 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Перед депутатами виступив Валерій Бондарчук. Він розповів, що в результаті участі у бойових діях на Донбасі він на 25% втратив працездатність.

«Дехто вважає, що, надавши мені земельну ділянку, депутати відкриють скриньку Пандори. Я двічі подавав клопотання на ім’я мера Львова Андрія Садового і двічі управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради за прямою вказівкою Садового блокувало це питання. Тому я звернувся до суду і виграв його», - сказав Валерій Бондарчук.

Він послався на постанову Галицького районного суду м. Львова від 08.06.2016 р. по справі за адміністративним позовом гр. Бондарчука Валерія до Львівської міської ради, управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльность та зобов’язання до вчинення дії. Отож, управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради повинно тепер підготувати проект ухвали щодо погодження місця розташування та надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки Бондарчуку Валерію Олександровичу згідно з поданою заявою. Саме через це питання винесли на розгляд сесії.

«Це вперше, ви депутати, голосуватимете за виділення землі для живого учасника АТО», - сказав він.

Також він зазначив, що деякі депутати від «Самопомочі» висловлювали припущення, що він не справжній учасник бойових дій і не є львів’янином. Саме тому чоловік публічно продемонстрував усі документи та довідки, які засвідчують протилежне.

На підтримку Бондарчука виступив голова міжфракційної групи з питань АВТО Віталій Свінціцький.

«Валерій Бондарчук – офіцер, учасник АТО. Однак він не сказав з трибуни, що є не лише львів’янином, але ще й батьком чотирьох дітей. Зараз ми маємо нагоду побачити, як кожен із депутатів віддає належне учасникам АТО у Львові», - сказав Свінціцький.

Натомість голова фракції «Самопоміч» Андрій Шевців висловився проти. Він сказав: «Ми маємо чітку ухвалу по учасниках АТО, яка регулює усі позиції. Завтра може бути більше чотирьох тисяч таких ухвал».

Йому заперечив голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак, який також є учасником АТО.

«Ми повертаємось до того,про що вже говорили. Прийнята програма не вирішує більшості питань. Людина має всі документи, земельна ділянка є вільною, і він має право її отримати. Ці люди, поки ви сиділи в сесійній залі, мали менш комфортні умови життя», - сказав Лопачак.

Депутати на прохання голови фракції «Самопоміч» пішли на перерву, щоб порадитись. Однак після перерви вони проголосували більшістю голосів.

Відповідно, депутати проголосували за те, щоб надати Валерію Бондарчуку дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1000 га на вул. Л. Гайовської (біля будинків        №№ 20, 22) для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим переведенням їх до земель житлової та громадської забудови.

Відтак Валерій Бондарчук через спеціалізовану землевпорядну організацію повинен забезпечити виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та у встановленому порядку подати міській раді на затвердження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ