Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові депутати вимагають знести храм УПЦ МП

Сьогодні, 20 липня, під час засідання сесії Львівської міської ради до міського голови Львова Андрія Садового звернувся депутат Андрій Карбовник з приводу незаконно зведеної будівлі на Сихові. Він вимагає демонтувати об’єкт самочинного будівництва на проспекті Червоної Калини, 89, який є храмом УПЦ МП, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
"До мене звернулись мешканці вул. Антоненка-Давидовича та проспекту Червоної Калини з інформацією про те, що на земельній ділянці комунальної власності на проспекті Червоної Калини, 89 самовільно зведено будівлю, у якій систематично проводять богослужіння представники Української православної церкви (Московського патріархату)", - сказав Андрій Карбовник.
Він зазначив, що будівлю зведено без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку самовільно захопили без жодних прав на землекористування.
"Варто наголосити, що нещодавні факти діяльності УПЦ (Московського Патріархату) на території України набули значного резонансу в суспільстві. Зокрема, 17 липня 2017-го року, парафіяни УПЦ МП, в користуванні якого перебуває Свято-Успенська Почаївська Лавра в Тернопільській області, відзначали храмове свято на честь членів російської царської сім’ї Романових та канонізованого російського царя Миколи Другого. З нагоди свята духовенство закликало своїх прихожан молитись за Росію, до російської царської сім'ї, яку внесли до переліку святих, та надіятись на швидке відновлення Російської імперії з монархічним правлінням", - сказав депутат.
Він також нагадав, що 15 липня 2017 року у Жовкві прощалися із загиблим героєм російсько-української війни Володимиром Турчиним і там теж стався неприємний інцидент, пов'язаний з УПЦ МП. 
"Похоронну процесію, яка минала храм св. апп. Петра і Павла Української православної церкви Московського патріархату, не впустили до храму, зумисно залишивши ворота зачиненими" - сказав Андрій Карбовник.
Він заявив, що 13 липня 2017 року Міністерство культури України офіційно повідомило про те, що Українська православна церква Московського патріархату перебуває  у прямій співпраці з терористами в окремих районах Донецької та Луганської областей, активно підтримуючи їхню діяльність.
Зважаючи на це депутат просить вжити заходів для проведення перевірки вищевикладених фактів.
Також він вимагає вжити невідкладних заходів для повернення земельної ділянки комунальної форми власності із чужого незаконного володіння та демонтажу об’єкта самочинного будівництва на проспекті Червоної Калини, 89 у Львові.
Він також вимагає перевірити зазначені у цьому депутатському запиті факти на наявність ознак злочинів проти основ національної безпеки держави.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ