Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У Львові діє незаконний тариф, - правозахисник

Львівська міськрада видурює у городян гроші за ненадані послуги. ПАРЄ обрала на один квартал президентку із Кіпру. Президент України здійснив тріумфальний візит у Страсбург. «Корисні ідіоти» Кремля шантажують Європу. Рускі окупанти хочуть бути «миротворцями» на Донбасі. На Москві літературного персонажа Незнайка зачислили до екстремістів.

Львів’яни платять за ненадані або неякісні послуги

Двоставковий тариф за опалення приміщень, який діє у Львові, є незаконним. Про це під час інтерв’ю в студії телеканалу НТА повідомив Віктор Чарномський – керівник ГО «Вартові закону України». Правозахисник розповів: «Це є незаконне застосування тарифу, якщо в будинках є загальний лічильник обліку наданого тепла. Але закони на території Львова – питання дуже умовне. Суть у тому, що двоставковий тариф, як пояснила міська рада, запровадили, бо «людині важко платити за надане тепло, а тому оплату частково розбиваємо». Але ж ніхто не забороняє частково не платити за тепло зимою, а потім доплатити влітку. Це право людини – розпоряджатись своїми коштами. І не треба влітку присилати рахунки за опалення, якого не існує».

Однак, навіть якщо городяни незадоволені обігрівом свого будинку, їм навряд чи вдасться домогтись правди в суді й відстояти право користувача.

Віктор Чарномський пояснив: «Це вкрай важко у нашій судовій системі. Тому що в Україні суду як такого, на моє переконання, нема. А існуюча так звана «судова реформа» жодної реформи не проводить. Стосовно ж незадовільного опалення, така ситуація є чи не в кожному другому будинку. Теплопостачання організоване так, що тепло подають знизу і доверху будинку. Отож теплова енергія втрачається, проходячи всі батареї. На перших поверхах парить, а нагорі – холодно. І навпаки. Є будинки, в яких теплопостачання подають зверху й донизу. Тоді на верхніх поверхах – парна, а на нижніх – квартири не обігріті».

У ПАРЄ – новий керівник, але не надовго

Із третього разу ПАРЄ обрала нового керівника замість прокремлівського корупціонера Педро Аграмунта. Новою очільницею стала кіпріотка Стелла Кіріакідес, а її президентство буде найкоротшим в історії цієї міжнародної організації. Вже у січні 2018 року, згідно ротації, ПАРЄ матиме нового керівника.

Педро Аграмунт, знаючи що в січні 2018 року втратить свою посаду, а значить і вагомість для Кремля, гріб під себе все, що тільки міг. Найбільше іспанського корупціонера обурило, що українська делегація в ПАРЄ не дозволила йому добути свій термін і піти в офіційну відставку із гордо піднятою головою разом із усім нахапаним.

Тріумфальний візит президента України в ПАРЄ

Президент Петро Порошенко прибув із робочим візитом у Страсбург, де, зокрема, виступив під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи. На вході у будівлю представників української делегації на чолі з президентом зустріли Стелла Кіріакідес, новообрана президентка ПАРЄ, представники української громади і бійці АТО, яких запросили на засідання ПАРЄ. Президент України привітав Стеллу Кіріакідес із обранням на важливу міжнародну посаду, а під час промови у переповненій залі оприлюднив такі тези:

▪ за останні три роки поведінка Москви не змінилась – вона продовжує ігнорувати свої зобов’язання і не повернулась у міжнародне правове поле;

▪ українці завжди пам'ятатимуть про підтримку європейських друзів у найважчий момент для України;

▪ число українських заручників на окупованих територіях України зростає, їх захоплюють із цинічним розрахунком, щоби шантажувати Київ;

▪ Україна неодноразово доводила свою готовність до мирного врегулювання ситуації, яку штучно створила РФ;

▪ Закон «Про освіту» забезпечує рівні права дітей, які належать до національних меншин, на знання державної мови України та навчання і розбудову приватної кар’єри в майбутньому;

▪ Україна не продає і купує Крим. Це питання не грошей, газу, нафти. Крим має бути повернений Україні;

▪ в українському парламенті є достатньо сил для схвалення рішення про створення Антикорупційного суду;

▪ новий план дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки буде ще більш успішним у поширенні реформ;

▪ Генеральний секретар Ради Європи повинен активно долучатись до заходів зі звільнення громадян України, яких незаконно утримують на окупованих територіях України та в РФ.

Президент Петро Порошенко також узяв участь у відкритті пам’ятної «Зірки Небесної Сотні» у Страсбурзі, а під час церемонії відкриття наголосив, що загиблі українці віддали життя за європейське майбутнє України і за європейськість Європи. Українська «Зірка Небесної Сотні» стала дев’ятою, яку встановили на алеї. На ній написано французькою мовою: «На честь Небесної Сотні та всіх громадян, які маніфестували за Європу та її цінності під час Євромайдану в Україні. «За вас правда, за вас слава і воля». Тарас Шевченко».

Путіноїди шантажують Європу

Із огляду на те, що РФ ганебно витурили із ПАРЄ, Кремль уже змушений використовувати своїх останніх «законсервованих корисних ідіотів», одним із яких є Мілош Земан, президент Чехії. Він спершу визнав незаконність приєднання Криму до РФ, а далі заявив, що це «питання вирішене остаточно». Так і сказав: «Крим – це анексія, без сумніву. Але це завершена справа (fait accompli)». Іншими словами: так, рускі вкрали, значить тепер украдене – їхня законна власність.

Далі – більше. «Корисний ідіот» Земан заявив, що Україна зобов’язана отримати якусь мізерну компенсацію за Крим, а якщо відмовиться – тоді через Україну почнеться «велика європейська війна». Водночас війна «буде неминуча» і в тому випадку, якщо Україна буде наполягати на повернені Криму. Земан наголосив: «Ми всі повинні це розуміти і зробити все, щоб уникнути європейської війни».

Раніше Путін, використовуючи «пустодзвонів Кремля», погрожував людству, що розпочне світову війну, якщо Україна вийде зі сфери впливу Москви. Тепер він притих зі своїми всепланетарними погрозами, йому стало лячно задиратись до рішучого Дональда Трампа.

На Москві вже і Незнайко екстреміст

Головного персонажа книг «Незнайко» і «Незнайко на Місяці» офіційно визнавали на РФ екстремістом, а за цитування цієї книги можна потрапити у буцегарню. Дописувача «ВКонтакте» викликали в прокуратуру для пояснень, чому він у соціальній мережі цитував фрагменти із дитячої книги. Слідчий прокуратури пояснив, що за цитування, зокрема, 31 глави книги «Незнайко на Місяці» передбачена кримінальна відповідальність за статтею 282 Кримінального кодексу РФ.

Нагадаємо, директорку московської «Бібліотеки української літератури» Наталію Шаріну нещодавно засудили до 4 років позбавлення волі умовно за зберігання дитячого гумористичного журналу «Барвінок», який видали ще в роки УРСР.

Рускі остаточно чебурахнулись

МІД РФ озвучило, що Кремль категорично не сприймає ідею введення міжнародних миротворців на територію Донбасу, оскільки вважають, що «блакитні каски» на Донбасі призведуть до окупації України. На Кремлі ніяк не можуть погодитись, що Київ «віддасть південний схід України під окупацію і встановить над Донбасом міжнародний воєнний протекторат». А це, забідкались у путінському оточенні, категорично суперечить Мінським домовленостям, жодного пункту яких рускі так і не виконали.

На Кремлі вважають, що рішення стосовно «можливого контингенту» охоронної місії ООН, «якщо, звичайно, така домовленість буде досягнута», є предметом для окремих консультацій. Руским потрібний «дійсно дієздатний і чіткий мандат, який, крім іншого, буде прийнятним для Донбасу». Прийнятним для Донбасу означає, що «миротворцями від ООН» можуть бути тільки московські окупанти.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ