Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові діє проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям»

У п’ятницю, 16 вересня, у Львові відбулася прес-конференція за підсумками роботи П’ятого міжнародного проекту, спрямованого на надання медичної допомоги дітям, з килоїдними рубцями та контрактурами після отриманих опіків.

Уже вп’яте до Львова повертається українсько-американський соціальний проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» під керівництвом Геннадія Фузайлова, професора Гарвардської медичної школи. Проект об’єднує найкращих фахівців з інтенсивної терапії, пластичної хірургії та дитячих анестезіологів США та України.

Під час прес-конференції Геннадій Фузайлов відзначив позитивні тенденції цьогорічного проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям». Проект щороку росте, розвивається та вдосконалюється. Впродовж трьох років працював на базі опікового центру 8-ої міської клінічної лікарні м.Львова у грудні 2015 року – у ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ, а цього року на базі приватного медичного центру “Інтерсоно Медікавер Груп”. І це стало справжнім прецедентом. Адже вперше у Львові приватний медичний центр приймав проект такого рівня.

П’ять років тому в рамках проекту працювало лише двоє лікарів, а  цього року у Львів приїхало аж 10 фахівців з США. Частина з них – це пластичні хірурги зі світовим іменем.

Унікальність проекту полягає в тому, що його метою є, в першу чергу надати якісну медичну допомогу дітям та паралельно проводити навчання медичного персоналу. Тому цього року поряд з професорами відомих американських медичних шкіл мали змогу працювати та навчатись лікарі не лише приватної клініки Інтерсоно Медікавер Груп, але і 8-ої міської клінічної лікарні, ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ», міської дитячої клінічної лікарні м.Львова.

Цього року оглянуто 139 дітей з рубцевими змінами та контрактурами після опіків. 40  дітям проведені оперативні втручання. Усі лікувально-діагностичні заходи для дітей були  безкоштовними. Частину дітей відібрано для скерування на лікування у США.

Про інший, не менш важливий, напрямок протиопікової роботи, зініційований Геннадієм Фузайловим та новий для української медицини, говорив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб: профілактика. Це навчання батьків простим правилам, як вберегти свою дитину від опіків у побуті, та як правильно надати першу медичну допомогу, коли опік уже стався. План заходів з впровадження профілактичного проекту “Проти Опіків”  у цільових групах (дитячі садки, жіночі консультації тощо) – робота, яка вже приносить видимі результати. На Львівщині кількість опікових травм у дітей у два рази нижча, ніж в інших регіонах України.

Бранко Бойовіч (Мічіганський університет) відзначив високий фаховий рівень наших лікарів, дослівно: «Я гадав, що ми приїдемо і будемо вчити їх, але виявилося навпаки: ми також від них навчалися». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ