Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для шанувальників тролейбусів влаштували тролейбусну екскурсію містом

Цими вихідними до Львова з’їхалися шанувальники електротранспорту з багатьох українських міст і кількох міст Польщі - повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Серед них – науковці, аспіранти, інженери, журналісти та люди інших професій, яких об’єднує любов до електротранспорту. Загалом, в Україні нараховується кілька сотень таких осіб.
Цього разу об’єктом прискіпливої уваги трамвайно-тролейбусних фанів було тролейбусне депо. Саме зі знайомства з цим структурним підрозділом підприємства «Львівелектротранс» вони розпочали свою подорож вулицями Львова. Незвичайну екскурсію організувала ініціативна група шанувальників електротранспорту за сприяння ЛКП «Львівелектротранс», яке надало для поїздки по місту оригінальний тролейбус львівського виробництва ЛАЗ-52522 №008. Фани не лише зі Львова, а й з Луцька, Тернополя, Херсона, Києва та інших міст України, де функціонує міський електротранспорт, а також з Варшави обрали для поїздки саме цей тролейбус, бо машина такої модифікації лише одна у тролейбусному депо і є однією з найкращих в експлуатації на даний час. «Нашою метою є популяризація екологічно чистого громадського транспорту, – говорить один із організаторів акції, аспірант географічного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Іван Рудакевич. – Захоплення ним прийшло до нас із дитинства: хтось поряд із депо жив, повз чийсь будинок ранковим передзвоном котився трамвай, а хтось в у трамвайному парку виріс, бо там трудилися його батьки».
Два роки тому схожа акція теж відбулася у Львові, але тоді знайомство гостей Львова з містом відбувалося з вікон трамваю, який теж спеціально був наданий для проведення екскурсійної поїздки, а тепер вперше вулицями Львова курсував екскурсійний тролейбус. Загалом до участі в поїздці долучилося понад 20 осіб. За час екскурсії учасники встигли побувати на більшості кінцевих зупинок тролейбуса, розташованих у різних кінцях міста, зокрема на вулиці Грінченка, на станції «Скнилів», на Автовокзалі, на Сихівському кладовищі, на відновлений лінії до Тублікарні, на вул. Ш.Руставелі. А перед виїздом з депо усі учасники поїздки мали змогу взяти участь в екскурсії на території депо, ознайомитися з роботою усіх цехів і підрозділів, які забезпечують ремонт і випуск тролейбусів на лінію, а також оглянути різні моделі тролейбусів, які експлуатуються у Львові. Найбільше гостей міста зацікавили нові моделі тролейбусів з низькою підлогою – львівського та луцького виробництва.
„Такі заходи мають на меті об’єднати людей різних професій і спеціальностей, які цікавляться міським електротранспортом і щиро вболівають за його збереження і розвиток. Екскурсійно-пізнавальна поїздка Львовом на тролейбусі для всіх учасників заходу залишила яскраві і приємні враження про наше місто”, - розповів організатор акції Олександр Єрохін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ