Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові дитяча лікарня на вул. Орлика отримала унікальне обладнання вартістю до 2 млн грн

Львівська міська дитяча клінічна лікарня, що на вул. Орлика, 4, сьогодні, 31 липня, отримала унікальне обладнання УЗД-сканер експертного класу. Вартість такого обладнання становить до 2 млн грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
ЛМР

Відтепер маленьких пацієнтів зможуть ще якісніше обстежувати і на ранніх етапах виявляти захворювання.

Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто» подарував міській дитячій клінічній лікарні УЗД-сканер експертного класу, який дасть змогу з високою точністю проводити діагностику, особливо в новонароджених та дітей раннього віку, а також стане одним з вагомих елементів роботи відділення невідкладної допомоги, яке організовують в лікарні. Міський голова Львова подякував керівництву Банку за надану благодійну допомогу.

«Сьогодні дуже важливо мати хорошу діагностику. Місто в міру можливостей виділяє кошти на купівлю обладнання, на ремонти наших медичних закладів. Ця лікарня завжди була і буде у пріоритеті.

Цього року лікарня отримала хороший подарунок від нашого канадійця Джеймса Тімертея, вартість обладнання до 10 млн грн. Сьогодні ми також отримали подарунок від фундації, засновником якої є державний ПриватБанк, яка купила обладнання вартістю до 2 млн грн, що дає можливість на зовсім іншому рівні діагностувати і робити діагностику для дітей. Обладнання якісне і сучасне», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«ПриватБанк і благодійний фонд вручає сертифікат на УЗД-апарат, вартість якого 1 млн 805 тис грн. Ми вдячні клієнтам Банку, які зібрали цю суму, бо основними інвесторами фонду є клієнти Банку. Сподіваємось, що цей апарат принесе багато користі нашим найдорожчим пацієнтам. Це не перша ініціатива ПриватБанку, ми допомогли обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ, допомагали лікарні на вул. Дністерській, постраждалим на шахті «Степова». В роботі є ще декілька проектів для львів’ян, ми збираємо кошти, ми готові надалі допомагати львів’янам. Про нашу одну з найкращих лікарень також не забудемо», - розповів директор ПриватБанку Львівщини Андрій Якимів.

Як пояснює головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт, на базі лікарні вже впроваджено низку скринінгових обстежень всім новонародженим та дітям 1-го року життя, які перебувають на лікуванні, і це дозволяє виявляти захворювання на ранніх стадіях і своєчасно їх лікувати, а також профілактувати недуги. А подароване обладнання збільшить і обсяг, і якість обстежень, та значно підвищить ефективність надання допомоги дітям.

«Це скринінгове обстеження кульшових суглобів, яке дозволяє виявляти дисплазію на ранніх стадіях захворювання, скринінгова програма діагностики слуху, яка дозволяє діагностувати нейросенсорну приглухуватість та своєчасно починати лікування, а також скринінгове проведення нейросонографії – УЗД-обстеження мозку, яке дозволяє вчасно діагностувати гіпоксично-ішемічні проблеми центральної нервової системи у дітей раннього віку.

А подарований УЗД-сканер дозволить широко запровадити скринінг-ехокардіографію та вчасно діагностувати вроджені вади серця. Також ми зможемо поглибити об’єм та продовжити проведення вже існуючих скринінгових обстежень, а саме – проведення нейросонографії з дослідженням інтра- та екстракраніальних судин головного мозку. Плануємо використовувати функції нового сканера також і у пацієнтів із травмами. Завдяки новому апарату в лікарні буде краще розділено обстеження хворих за віком та патологіями», - розповідає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт і додає, що загалом на новому апараті планується обстежувати до 8-ми тисяч пацієнтів з усіх відділень лікарні.

Так, УЗД-сканер експертного класу Toshiba у комплекті з 4 датчиками – конвексним та лінійним (діагностика кульшових суглобів та внутрішніх органів), неонатологічним (нейросонографія, внутрішні органи новонароджених) та кардіологічним (обстеження серця) для приймального відділення корпусу патології новонароджених міської дитячої лікарні Фонд ПриватБанку придбав за кошти, які зібрали клієнти банку зі всієї України через банкомати та інтернет-банк Приват24. Вартість апарату – 1,8 млн. грн.

«ПриватБанк обрав для лікарні найсучасніший апарат УЗД, який є на ринку. Апарат має вдосконалені параметри 2-D режиму, що є особливо важливим в умовах педіатричного стаціонару, оскільки від отриманих у цьому режимі даних залежить точність діагнозу», - зазначає директор ПриватБанку Львівщини Андрій Якимів.

Загалом впродовж року в міській дитячій лікарні медичну допомогу отримують близько 20 тисяч пацієнтів, серед яких значна частина – новонароджені дітки. Варто зазначити, що лікуючі лікарі постійно переймають світовий досвід і нові технології лікування, адже сюди обмінюватися досвідом приїжджають відомі фахівці з провідних країн світу. Що важливо, що в лікарні функціонує дитяче нейрохірургічне відділення – перше і поки єдине таке відділенні не лише у Львові, а й у всій Західній Україні, в якому надають допомогу дітям з нейрохірургічною патологією.

«Ми дуже вдячні від міста і від лікарні, від майбутніх пацієнтів та їхніх батьків за таке сучасне обладнання і нові медичні можливості для наших лікарів, бо цей апарат стане суттєвою підмогою у наданні медичної допомоги високого рівня. Фінансування галузі охорони здоров’я є недостатнім, бо кожного року запроваджуються вартісні технології, які ні бюджет країни, ні бюджет міста не може осягнути. А завдяки небайдужим людям зі всієї країни ми маємо сьогодні такий УЗД-апарат в дитячій лікарні міста, яка надає допомогу не лише дітям Львова та районів Львівської області, а й дітям зі всієї України», - зазначають в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Додамо, що загалом у 2016 році на покращення матеріально-технічної бази міської дитячої клінічної лікарні з міського бюджету інвестовано 7,5 млн. грн.; позабюджетних коштів – 550 тис. грн. В цьому році місто придбало для дитячої лікарні обладнання на суму 275 тис. грн., благодійники – на 13,8 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ