Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові ГО «Розвиток Громади» провів турнір з бочче для людей на візках

У минулі вихідні в холі торгово-розважального центру «Кінг Крос Леополіс» серед людей з особливими потребами відбувся турнір з параолімпійського виду спорту «бочче». Це перший етап масштабного проекту для особливих людей "Рекреаційні ігри". Про це йдеться в прес-релізі ГО "Розвиток громади".

З 14.00 до 18.00  чотири команди, по три учасники у кожній, визначали найсильніших боччистів. Гра проходила у два етапи. 

"Мені дуже сподобалася гра. Нас розділили на кольори. Я був у «синій» команді. Хоча ми й не перемогли, але нас захоплював сам процес. Усім спортсменам було цікаво так провести дозвілля", - розповів Максим Барбанов, учасник «синьої» команди, яка посіла третє місце.

Перемогу здобула «рожева»  команда. Друге й четверте місця дісталися «білим» та «жовтим» відповідно.

Цей турнір громадська організація «Розвиток Громади» проводить в рамках проекту «Рекреаційні ігри» з метою організації дозвілля для маломобільних людей. Бочче – лише перший етап. Далі  для учасників проведуть турнір зі стрільби з лука, спортивну риболовлю та слалом на візках.

На місці проведення турніру стояла скринька для збору коштів. Кожна зібрана гривня піде на облаштування доступності Львова для маломобільних людей.

Довідка.

Бочче — особливий вид спорту, який входить в програму Параолімпійських ігор. Унікальність цієї гри у тому, що в неї можуть грати люди з серйозними порушеннями опорно-рухового апарату, прикуті до інвалідного крісла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ