Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові голови райадміністрацій на роверах об’їжджатимуть свої райони

Міський голова Львова Андрій Садовий хоче, щоб голови районних адміністрацій міста щодня на роверах об’їжджали свої райони. Про це він повідомив сьогодні, 29 липня, під час брифінгу.

Оскільки у місті будують велодоріжки, міський голова має намір запровадити таку практику, щоб голови райадміністрацій щодня об’їжджали на роверах свій район та помічали усі незручності для львів’ян.

«Важливо не тільки зробити велодоріжку, чим ми зараз активно займаємось, важливо і промувати велорух, щоб керівники різних рівнів самі активно промували велорух. В цьому році ми зробимо рекордний об’єм - це більше тридцяти кілометрів, на кінець року ми матимемо, орієнтовно, п’ятдесят кілометрів велодоріжок в місті. До 2020 року ми плануємо зробити 268 кілометрів велодоріжок. Це приблизно так само, як в Копенгагені, який вважаються столицею велоруху в Європі», - сказав Садовий.

На запитання, чи забезпечать чиновників велотранспортом, Садовий відповів: «Закупляти їм нічого не будемо. Вони самі куплять ровери, які зараз не дорогі. Матимуть більше здоров’я. Звичайно, що я такого розпорядження не підписував. Це моя рекомендація, але хто не виконає мою рекомендацію, то я буду мати певні висновки, бо мені потрібні керівники у хорошій спортивній формі».

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, загальна довжина велодоріжок, збудованих за підтримки уряду Німеччини у Львові, становитиме 14 км.

На будівництво цих велодоріжок німецький уряд виділив 600 тис євро.

«Сума гранту не покриває всю вартість проекту, лишилося 5% робіт на другій стороні, і ми все-таки з залученням бюджетних коштів зробили велодоріжку на всю довжину вулиці Липинського. Роботи будуть закінчені цього тижня, буде зроблено безпечні переїзди через вулицю Весняну, там буде зроблено пандус для велосипедистів. Також сьогодні встановлюють знаки і наносять піктограми велосипеда», - зазначив радник міського голови з питань розвитку  велоінфраструктури Олег Шмід.

Також за кошти міського бюджету розвитку у Львові цього року планують закінчити велодоріжку на вул. Шевченка (в Рясне-1) - на це виділили 1,2 млн грн, та збудувати першу радіальну велодоріжку на вул. Костя Левицького, на що також з бюджету розвитку виділять 1,2 млн грн. Окрім того, 300 тис. грн. передбачено на проект велодоріжки на верхній частині вул. Городоцької від вокзалу до вул. Ряшівської. У майбутньому вона має з’єднатись з іншими та утворити велику південну веломагістраль, яка буде від вул. Чернівецької, по вул. Городоцькій, через майбутню вул. Ряшівську, до вул. Стрийської та майбутньої вул. Вернадського

Ще один проект – співпраця з ЄБРР. Під час реконструкції вулиць за лініями трамвайних маршрутів №2 та №6 також будуть укладати велодоріжки, а це вул. Коперника та нижня частина вул. Городоцької. Також велошлях із найбільшого спального району – Сихова – прокладуть разом із трамвайною колією на вул. Стуса.

Нагадаємо, Львівська міська рада прийняла і виконує амбітну програму розвитку веломережі Львова, згідно з якою до 2019 року в місті повинно функціонувати 268 км велодоріжок. 

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ