Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові говоритимуть про примирення київської церкви

У четвер, 29 вересня, в корпусі філософсько-богословського факультету УКУ відбуватиметься засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ) «Шляхи примирення Київської Церкви», повідомили організатори.

На пленарному засіданні обговорюватиметься тема єдності та підведуться підсумки з пленарної сесії Спільної міжнародної комісії богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами 15–22 вересня 2016 р. у м. Кієті (Італія). Про шлях до єдності та сопричастя церков доповість прот. Георгій Коваленко, представник Відкритого православного університету святої Софії – Премудрості.  Він розмірковуватиме про єдність Київської Церкви, шукаючи конкретизації  сучасного стану Київської Церкви. Богословський характер матиме доповідь викладача Українського католицького університету о. д-ра Михайла Димида про  першопочаткове людське призначення у темі «Ми народжені в єдності».

Час проведення: 9:00–12:00

Місце проведення : вул. Хуторівка, 35а, Філософсько-богословський факультет, ауд. 101.

Модеруватимуть захід: д-р Антуан Аржаковський, співдиректор Департаменту «Суспільство. Свобода. Мир», Коледж бернардинців, Франція;

Тарас Дмитрик, відповідальний секретар УХАТ.

Довідка.

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

ЕСТ в Україні належить до міжнародного об’єднання Європейських соціальних тижнів Ініціатива Християн для Європи (ІХЕ). З 2008 року з ініціативи  Інституту екуменічних студій УКУ, за підтримки Українського католицького університету (УКУ), Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Православної,  Греко-Католицької,  Римо-Католицької та Протестантської Церков розпочато проведення Екуменічних соціальних тижнів в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ