Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові громадяни повідомляють міліції про торговців, які збувають захисні маски по 10 грн

На продажі масок-респіраторів, які стали досить популярними на Львівщині та й по всій Україні, зокрема, під час епідемії грипу, нечесні на руку громадяни вирішили заробити копійчину. Так, у самісінькому центрі Львова, 53-річний львів’янин продавав захисні засоби по 10 гривень, аж поки не потрапив під пильне око правоохоронців. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

 

Коли  у аптеках, що знаходяться у центральній частині міста, масок-респіраторів не можливо було купити, пильні бабусі помітили, що біля пам’ятника Тарасові Шевченку літній чоловік продає захисні засоби. Розпитали його про ціну і здивувалися – маска коштує 10 гривень. Бабусі виявили підозру до продавця та його товару, та й зателефонували на мобільний своєму дільничному інспектору, який працює неподалік, в опорному пункті.

 

Правоохоронці перевірили інформацію, і справді 53-літній чоловік, який представлявся працівником Львівської міської ради, торгував не ліцензованими захисними засобами.

 

Старший дільничний інспектор Галицького РВ Анатолій Цип’ящук розповідає: „Чоловік сказав, що є приватним підприємцем, і пов’язки йому продала Чернівецька фірма «Трембіта», тільки документів на товар пред’явити не міг, бо не мав”. У райвідділі  «приватний підприємець» розповідав, що здійснює реалізацію масок для того, аби вивчити попит серед населення, а не заробити грошей, та й впевнено стверджував, що працює у міській раді. Правда, після перевірки ця інформація не підтвердилася.

 

За цим фактом правоохоронці склали адміністративний протокол, справу скеровали до суду. Суддя виніс вирок –штраф з конфіскацією пов’язок.

 

До  слова, минулого тижня біля ринку  «Добробут» ліцензованими масками-респіраторами  торгувало двоє громадян Республіки Польща. Правоохоронці вилучили у  них п’ятсот п’ятдесят захисних засобів, склали адміністративний протокол, а суддя наклав штраф.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ