Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові громадянин Канади, що веде незаконне будівництво, звинуватив мешканців сусідніх зруйнованих будинків у вимаганні грошей

Громадянин Канади Роман Татарський, який веде незаконний ремонт будинку у Львові на вулиці Староєврейській, №48, мешканців сусідніх будинків, квартири яких внаслідок того ж таки ремонту почали руйнуватися, звинуватив у вимаганні грошей. Про це сьогодні, 27 листопада, заявили мешканці будинків.

 

«Сьогодні мене та нашого адвоката викликали в головне управління міліції для подачі свідчень, оскільки Роман Татарський скерував заяву в Прокуратуру про колективне вимагання грошей в великих сумах», - розповіла мешканка будинку №50 на вул. Староєврейській Тетяна Волошин.

 

За її словами розмова в Головному управлінні міліції пройшла спокійно, правоохоронці лише з’ясовували ситуацію. «Ми були ознайомлені із заявою. З неї випливає, що звернення мешканців про відшкодування моральних та матеріальних збитків розцінюється як вимагання. В міліції зробили перевірку повідомлення про вчинення злочину та переконалися в безпідставності звинувачень. Тепер заяву направлять на районний рівень, а ми, відповідно, будемо подавати заяву про вчинення такого злочину як «завідома неправдиве повідомлення» в Прокуратуру області», - розповів адвокат Юрій Стах, який захищає права мешканців.

 

За його словами, мешканці розглядають будь-який правовий спосіб вирішення конфлікту і навіть готові на відселення. Вести судову справу, на жаль, мешканці неспроможні фінансово, але за це зобов’язана взятися Прокуратура. «Щойно в міліції нам повідомили, що міська рада звернулася до суду з позовом на Романа Татарського. Зараз ми це перевіримо і наші подальші дії будуть узгоджені з цією інформацією», - сказав Юрій Стах.

 

Нині мешканці пікетують під будинком 48 на Староєврейській та перешкоджають роботі будівельників. Нагадаємо, що Архбудконтроль заборонив проводити будь-які роботи в будинку № 48 на вул. Староєврейській.  За словами і адвоката  мешканців Роман Татарський на зустрічі з мером та головою райадміністрації пообіцяв провести відновлювальний ремонт, а суму компенсації мав узгодити з мешканцями. Проте при безпосередньому спілкуванні з мешканцями постраждалих будинків почав говорити про проведення експертизи. «В наших будинках є значні тріщини, вони протікають, вікна розбиті, і все це наслідки ремонтно-будівельних робіт в будинку № 48 по вул. Староєврейській. 20 листопада Роман Татарський приходив до нас і оглядав квартири. Ми подали йому заяви про відшкодування моральних та матеріальних збитків, але ми готові йти з ним на переговори та відкоректувати рішення», - розповіла мешканка Львова Марія Проць.

 

За версією деяких ЗМІ, до цього скандалу причетний і Юрій Назарук – директор відомої у Львові мережі ресторанів, який водночас є і радником мера Львова Андрія Садового. Зазначається, що саме він планує в будинку № 48 на вул. Староєврейській відкрити ресторан.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ