Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові є сили, які цілеспрямовано обливають УГКЦ брудом, - владика Венедикт

Останнім часом все частішають випадки, коли Греко-католицьку церкву втягують у скандали. Не можна знайти когось одного винним. Я думаю, причина у тому, що у Львові часто церкву намагаються облити брудом через декілька чинників. Про це сьогодні, 3 березня, в коментарі Гал-інфо розповів єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, владика Венедикт (Алексійчук).
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Зокрема, він виділив три чинника, які стали підставою для цього.

«Перший чинник – це існування певних сил, як це було у псевдособорі, коли  хотіли знищити Церкву, яка була незалежна і мала думку на певні речі, і це свідчила. Тим силам не вдається контролювати Церкву, тому вони хочуть облити її брудом. Справа політиків - обливати один одного брудом, бо коли ти когось облив брудом, то тобі здається, що ти чистіший. Я вважаю, що ці сили є різновекторні, і вони у Львові є також. У нас є певні знання, що ці  сили цільово працюють на цьому ґрунті.

Друге – це те, що Церкву часто ідеалізують, бо люди хочуть бачити ідеальних священиків, єпископів і мирян, але ми бачимо приклад Євангельський, що і там також не було геть усіх ідеальних осіб. Серед апостолів був Юда, був Петро, який відрікся Христа, тобто і там були недоліки. Люди легко собі прощають недоліки, але по усій строгості вимагають ідеальності від Церкви.

Третій – це чинник, який є після Майдану. Церква брала активну участь і тоді показала певне непошанування влади. Церква – це також певна влада, яка каже деякі речі, а є люди, яким не хочеться, щоб таке казали. Тому зараз є невизнання авторитетів», - сказав владика Венедикт.

Він закликав вірян бути мудрими і завжди реально оцінювати ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ