Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові історична колона стала жертвою безпорадної влади і обманутого реставратора

Роботи з відновлення колони, що навпроти храму Св. Андрія у Львові, були призупинені на зимовий період, однак вчасно їх продовжити не вдалося. Тільки з понеділка ( 4 вересня) буде поновлена реставрація. Виною цьому став реставратор Володимир Ропецький. Про це сьогодні, 31 серпня, на прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«Цього реставратора важко взагалі назвати реставратором. Він принципово вперся, що не зніматиме накриття, яке зробили на зимовий період, поки йому не повернуть усі заборговані гроші. Справжній реставратор насамперед повинен дбати про добро культурної пам’ятки», – наголосила вона.

Невідомо, який сьогоднішній стан каменю, з якого зроблена колона, адже він усе літо простояв «у парнику». Стан каменю оцінять щойно розпочнуть реставраційні роботи.

«Думаю, на цього реставратора чекає сумна доля. Не правильним буде допустити цю людину до ще одного об’єкта культурної спадщини у Львові. Він вже себе показав»,– зазначила Лілія Онищенко..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ