Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові кам’яниця з лицарями на вул. Валовій, 11 гучно відзначить своє сторіччя

Цього року виповнюється 100 років побудови кам'яниці на вул. Валовій, 11. З цієї нагоди у четвер, 2 грудня, відбудеться свято, під час якого будинок - іменинник «зазвучить» свіжо, дзвінко і незвично, щоб не тільки привернути увагу до себе, а й подарувати усім львів'янам і гостям міста гарний та радісний настрій. Про це повідомили організатори святкувань.

Запрошуємо на незвичний концерт - з балконів кам'яниці з лицарями, а також частування солодощами і гарячим пивом.

Високий імпозантний будинок у стилі неоготики постав на місці розібраних застарілих будинків на замовлення власників ділянки Берл і Сабіни Фінклерів за проектом Артура Шлеєна у 1910 р.

Своєрідною візиткою кам'яниці є її архітектурний декор роботи скульптора Тадеуша Блотніцкого - середньовічні рицарі з щитами, на яких містяться герб Львова (зліва) та герб земель Галичини і Волині (справа).

У різні часи у будинку діяли різноманітні торгові, фінансові установи, бюро. Серед довоєнних мешканців були капітан Адам Оттокар, дантист Генрик Аллерганд, доктор Валеріан Мадєвскі, Ігнацій Райсс. В будинку діяли приватні кабінети доктора Леопольда Алексанровича та Юзефа Фриша, адвокатське бюро Леона Райха, механічна майстерня „Континент” Юліана Ломаги, Акційний Галицький купецький банк. В радянські часи - перукарня, а опісля один з найбільших комісійних магазинів Львова та ательє індпошиву „Лілея”.

Програма святкування сторіччя будинку:

15.00 - Виступ духового оркестру на площі Галицькій.

15.30 - Пригощаємо усіх гостей солодощами і гарячим пивом.

16.10 - Конкурсна програма за участі гостей свята.

17.00 - Концерт з балконів Валова, 11.

18.30 - Розіграш подарунків.

19.00 - Феєрверк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ