Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові керівництво школи засудили за розтрату бюджетних коштів

Сихівський районний суд розглянув кримінальну справу, порушену прокуратурою міста Львова, стосовно директора, двох його заступників та бухгалтера спеціалізованої школи №93, через злочинні дії яких розтрачено понад 200 тис. грн бюджетних коштів повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Вказані посадовці упродовж 2001-2012 років підробляли документи щодо обліку робочого часу працівників школи.

На їх підставі нараховувалась заробітна плата 4 особам – прибиральникам та учителю, які насправді у той час не працювали і жодних робіт в освітньому закладі не виконували.

Отримані таким чином кошти на загальну суму понад 200 тис. грн. привласнили директор, одна із його заступниць та бухгалтер.

Дії директора закладу прокуратурою кваліфіковано за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення майна, зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Водночас двох його згаданих спільників обвинувачено за ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України.

Відтак 14 жовтня судом ухвалено вирок, яким згаданій заступниці та бухгалтеру призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на 1 рік 6 місяців, зі штрафом та встановленням іспитового строку – 2 роки.

Ще одного заступника директора установи, який підписав низку підроблених документів та обвинувачувався за ч. 1 ст.366 КК України (службове підроблення), також визнано винним та накладено штраф.

Відзначимо, що всі троє осіб у суді визнали свою вину у скоєному.

Вказаний вирок уже вступив у законну силу.

Водночас матеріали кримінальної справи стосовно директора цієї освітньої установи виділено в окреме провадження, судовий розгляд якого триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ