Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові люди виступили проти будівництва церкви

Учора, 14 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали релігійній громаді УАПЦ парафії Святої Великомучениці Катерини у Сихівському районі Львова дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Пасічній (навпроти будинку № 169). «За» проголосувало 35 депутатів.

Як зазначила в.о. начальник управління земельних ресурсів Львівської міськради Ельвіра Колос, мешканці сусіднього будинку виступили проти будівництва на вільній земельній ділянці церкви.

Натомість депутати здивувалися такі позиції мешканців.

Як зазначив депутат Андрій Карбовник, не йдеться про будівництва МАФу чи чергової багатоповерхівки. Окрім того із графічних матеріалів видно, що ділянка за сотню метрів від найближчого будинку.

«Таке враження, що хтось має на цю ділянку інші плани. Може йдеться про якусь секту», - припустив депутат.

Перед депутатами виступив представник церкви. Він зазначив, що вони неодноразово пробували спілкуватися з місцевими мешканцями. Голова ОСББ виступив категорично проти без пояснень і навіть не хотів зустрітися із представниками церкви. Начебто людям буде заважати дзвіниця.

Він наголосив, що церква буде дерев'яна та невелика за розмірами.Церква готова обговорити всі спірні моменти з громадою.

Депутат Роман Грицевич перед голосуванням закликав колег-депутатів підтримати це питання.

Комісія у справах релігій при виконавчому комітеті Львівської міської ради не заперечує щодо відведення земельної ділянки релігійній громаді УАПЦ для будівництва храму на вул. Пасічній, 169.

Площа ділянки орієнтовно 0,1025 га.

Згідно з листом відділу Держземагенства у Львові земельна ділянка входить у межі земельної ділянки, яка знаходиться у користуванні  СП «Вольф». Листом Головного управління статистики у Львівській області від 05.08 2015 № 20-09/1388 повідомлено, що  СП «Вольф» в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України по Львівській області не значиться.

Відповідність місця розташування генеральному плану Львова: земельна ділянка знаходиться у межах санітарно-захисних зелених насаджень.

Відповідно до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вул. Проектованої 4 - територія об’єктів громадського призначення. В детальному плані представлені пропозиції  інституту «Містопроект» з розміщення церкви. Оскільки  будівництво церкви не заважає майбутній магістралі, питання не потребує винесення на міську комісію з безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ