Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові масово відкриваються інтернет-клуби, де діти грають в азартні ігри на гроші

Перевірки, які прокуратури Львова провели протягом грудня торік та січня цього року засвідчили, що у місті спостерігається масове відкриття інтернет-клубів, інтернет-кафе, інтерактивних клубів, закладів з надання послуг щодо електронних платежів, спортивних агентств. Часто за такими вивісками маскуються клуби з азартних ігор.

Тобто, минулорічна заборона грального бізнесу в Україні зумовила трансформування заборонених гральних закладів в комп'ютерні або інтерактивні клуби, у яких пропонується доступ до інтернет-сайту, де можна зіграти в азартні ігри та отримати грошову винагороду.

Так, 25.11.2010 року перевіркою із залученням працівників ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області у приміщенні будинку за адресою: м. Львів, вул. Хвильового, 14а під вивіскою «Інтерактивний клуб» виявлено зал, ігрових автоматів, де було 12 гральних автоматів.

Окрім того, тут же "застукали" 6 неповнолітніх, які грали на електронних автоматах задля грошової винагороди.

Відтак, 16.12.2010 року прокуратура Львова порушила кримінальну справу за фактом зайняття забороненим видом господарської діяльності, щодо якої є спеціальна заборона, встановлена Законом, та втягнення неповнолітніх в азартні ігри за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 203 ч. 1, 304 ч. 1 КК України. Справа перебуває на стадії досудового слідства.

Загалом за результатами перевірок, які провели прокуратура Львова та прокуратури районів міста щодо дотримання вимог законодавства у сфері грального бізнесу, порушено 8 кримінальних справ, внесено 13 приписів і подань в органи місцевого самоврядування, державної влади та внутрішніх справ та винесено 10 постанов про порушення провадження про адміністративне правопорушення щодо керівників інтерактивних клубів.

З огляду на це, правоохоронці просять повідомляти про незаконну діяльність інтерактивних клубів Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ