Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові мають залишитись тільки літні люди, жінки та діти, - Сех кличе на революцію

«Сьогодні українців хочуть поділити на два майдани – політичний і «без політики». Але ми повинні розуміти, що деполітизація акції – це спецоперація Банкової». Про це сьогодні, 26 листопада, у своєму виступі на сесії Львівської обласної ради заявила народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех.

«Сьогоднішнє завдання режиму - розділити український народ, посіяти зневіру, зруйнувати європейське майбутнє. І для цього використовують старі методи. Пам’ятаєте, колись нас ділили на східняків і західняків, на україномовних і російськомовних? А сьогодні хочуть поділити на два майдани. Ми повинні розуміти, що деполітизація акції протесту - це спецоперація Банкової.

Після того, як понад 100 тисяч українців вийшли в Києві на Майдан, після того, як майдани утворилися у Львові, Дніпропетровську, Харкові – це завдання стало головним. Режим Януковича дуже хотів би, щоб усі протести проти нього були безпартійні, безпрапорні і без політичних вимог. Тоді він міг би їх  просто ігнорувати», - зазначила Ірина Сех.

За її словами, на київському майдані сотні українців стоять пліч-о-пліч з депутатами місцевих рад, з депутатами Верховної Ради, від першого дня, і вдень, і вночі, і в дощ, і в холод, не на трибунах, а лице в лице з міліцією, беркутом і звезеними «тітушками»...

«Коли нас розділяють, тоді вони владарюють - цей поліцейський режим. Згадаймо чим скінчилися позаполітичні протести афганців та чорнобильців, податковий майдан, майдан підприємців. Чого вони добилися? На жаль, нічого. Невже цей невдалий досвід нічого нас не навчив? Невже ми хочемо, щоб цей Європейський майдан також закінчився нічим», - зазначила народний депутат.

«Я звертаюся до всіх львів’ян із вдячністю. Ви перші вийшли на львівський майдан, який має глибинні традиції. Ви показали, що Львів – це європейське місто. У перші два дні у місті Лева на вулиці вийшло більше людей, навіть ніж у столиці. Вся країна побачила це і оцінила. Та є одне але. Ані Янукович, ані Азаров з усім загарбницьким Кабміном нас із вами тут не почують і не побачать. Можна довго і натхненно тут, за 500 км від Адміністрації Президента і Кабміну, скандувати «Україна – це Європа» і навіть «Банду геть!». Але та банда не почує і не отямиться. Чи це наша мета? Треба підібратися близько, впритул. Щоб їм навіть на думку не спало ігнорувати нашу волю чи, борони Боже, застосувати силу проти народу. Тому звертаюся до всіх: сьогодні тут, під стіни Львівської обласної ради, приїхали представники усіх місцевих рад Львівщини. Усі місцеві ради – районні і міські, ухвалили на своїх сесіях рішення про підтримку євроінтеграції України та висловили свою позицію проти дій уряду Азарова та Януковича.

Звертаюся до всіх. Усі на Київ! Передусім молодь та сильні чоловіки. Тільки так ми переможемо. А тут, у Львові, мають залишитись тільки літні люди, жінки та діти. Ви можете не любити тих чи інших політиків. Але всі свідомі українці розуміють, що потрібно встати і горіти. Не за політиків, а за себе і за майбутнє своїх дітей. Хоч з прапором, хоч без прапора. Місце на майдані є для всіх. Ми - єдина нація, єдиний народ, єдина держава, європейська Україна. Разом, тільки разом ми сила», - наголосила Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ