Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові молодь навчали основам фінансової обізнаності

76 заходів, 48 екскурсій, майже дві тисячі відвідувачів, як з України, так і з а кордону, десятки цікавих зустрічей, майстер-класів та воркшопів – такі результати Днів фінансової обізнаності, що пройшли у Львові впродовж 1-3 листопада, повідомила прес-служба Університету банківської справи.

Львів став другим містом після Одеси, де реалізується спільний проект з підвищення фінансової грамотності  Національного банку України, компанії Visa, USAID, Університету банківської справи, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 

Школярі зі Львова та області, студенти та дорослі львів`яни взяли участь у тренінгах з фінансової грамотності викладачів Університету банківської справи, а також інтерактивних заняттях, лекціях, змагались у бізнес грі Cash Flow та побачили історичну експозицію «Шляхами історії української гривні» та унікальну колекцію пам’ятних монет від Національного банку України. Відвідувачі також змогли переглянути ролики кампанії «Гривня – наш символ» та сучасні інтерактивні технології на спеціальному тематичному мобільному додатку, що демонструє елементи захисту оновленої серії банкнот Національного банку України.

«Нам дуже приємно, що з кожним роком все більше українців цікавляться фінансовою грамотністю, бажають навчати своїх дітей розумно витрачати та заощаджувати власні кошти, грамотно інвестувати та вести сімейний бюджет», – каже ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко.

За словами Тамари Смовженко, навчання школярів основам фінансової грамотності передбачено Національною стратегією розвитку освіти в Україні до 2021 року. Фахівцями Університету банківської справи вже розроблено підручники та методичні посібники для вчителів та навчання дітей основам фінансових знань у складі програм різних предметів.

Як повідомив керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд, у 2010 році було проведено перше дослідження фінансової грамотності українців, яке показало її низький рівень порівняно з іншими країнами. Була розроблена стратегія навчання населення, зокрема впроваджені освітні програми з фінансової обізнаності у школах. Варто зазначити, що першими почали навчатися фінансовій грамотності учні у Львівській області. Нині ж ці освітні проекти впроваджені у понад тисячі шкіл України та у них беруть участь 27 тисяч дітей.

Організатори Днів фінансової обізнаності сподіваються, що наступного року проект стане ще масштабнішим та охопить вже десятки українських міст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ