Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові може з’явитися нове скандальне будівництво

Не допустити забудови скверу за адресою вул. Олени Кульчицької,18 вимагають від міської влади мешканці довколишніх будинків. Люди занепокоєні, що таке рішення намагаються ухвалити, навіть не поцікавившись їхньою думкою, і рішуче налаштовані відстоювати свою позицію. Про це Гал-інфо повідомили місцеві мешканці.

Громада пропонує створити на цій території сучасний громадський простір з Алеєю Героїв Небесної Сотні, прогулянковою зоною, місцями для проведення релігійних святкувань, спілкування й відпочинку для мешканців вулиць О. Кульчицької, С. Петлюри, Садової, Кульпарківської, Виговського.

На ділянку загальною площею 1,18 га сьогодні претендує ТзОВ «Спортивний клуб «Сокіл», яке начебто має намір спорудити тут спортивно-оздоровчий комплекс із готелем, ресторанами, офісними приміщеннями й підземним паркінгом. Мешканці району зі свого боку виступають проти зникнення одного з останніх великих зелених скверів у районі, де живуть тисячі львів’ян, розташовано 3 школи, 4 дошкільних дитячих заклади. Зрештою, люди не особливо й вірять у проект спорткомплексу, підозрюючи, що в кінцевому результаті тут виросте чергова багатоповерхівка.

Ще 26 грудня 2016 р. питання про землевідведення й передачу ділянки на вул. Олени Кульчицької,18 у 10-річну оренду ТзОВ «Спортивний клуб «Сокіл» виносилося на розгляд Львівської міськради, але не набрало достатньої кількості голосів. Тому потенційний забудовник ініціював повторний розгляд цього питання на сесії ЛМР 20 липня поточного року. Проте небайдужі громадяни оперативно, упродовж 2 днів, зібрали понад 400 підписів під зверненням до міського голови й усіх депутатських фракцій, щоб не допустити ухвалення такої постанови. У результаті до порядку денного сесії 20 липня це питання не потрапило, але ризики, що з осені його знову будуть проштовхувати, зберігаються.

Саме тому на вимогу мешканців району, яку вже підтримали частина депутатів Львівської міської ради, 2 серпня усе ж таки відбудуться громадські слухання щодо подальшої долі земельної ділянки на вул. Олени Кульчицької, 18. А 29 липня мешканці організовують спільну толоку з прибирання й благоустрою цієї території. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ