Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові на кілька тисяч збільшили суми допомоги багатодітним сім’ям

Сьогодні, 29 вересня, виконавчий комітет львівської міської ради вніс зміни до низки попередніх рішень. Відтак у Львові з 1 січня 2018 року збільшаться суми матеріальної допомоги для багатодітних сімей та інвалідів. Про це передає кореспондент Гал-інфо.

Відтак виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про щомісячну виплату сім’ям, у яких народилося одночасно троє і більше дітей».

Сім’ям, у яких народилося одночасно троє і більше дітей, по місяць досягнення ними трирічного віку включно, надаватимуть щомісячну виплату у розмірі 3000 грн.

Як повідомила представниця управління соціального захисту ЛМР, у Львові є 7 таких сімей.

Раніше сума допомоги складала 1000 грн.

Також виконком вніс зміни до рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про надання одноразової допомоги малозабезпеченим сім’ям, які мають на утриманні шестеро і більше дітей віком до 18 років, для їхнього відпочинку або оздоровлення».

Йдеться про виплату допомоги, яка надається сім’ї раз на рік. Її розмір збільшили до 10 000 грн. і виплачуються у грошовій формі на особові рахунки заявників, відкриті в установах уповноважених банків.

У Львові налічується 77 таких сімей, але їхнє число зменшується.

Раніше сума допомоги складала 7500 грн

Внесено також зміни до рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які мають на утриманні четверо і більше дітей». Відтак допомога надається сім’ї раз на рік у розмірі 5000 грн. і виплачується у грошовій формі на особові рахунки заявників, відкритті в установах уповноважених банків.

Раніше сума допомоги становила 1000 грн.

Також прийнято рішення про внесення зміни до рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про доплату інвалідам І групи загального захворювання, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду».

Відтак доплата встановлюється на період призначення соціальної допомоги у розмірі 500 грн і виплачується у грошовій формі щомісяця на тих умовах, що і соціальна допомога, на особові рахунки заявників, відкриті в установах уповноважених банків, або через поштові відділення.

Раніше сума допомоги становила 50 грн.

Виконком прийняв рішення про внесення змін до рішення «Про затвердження Положення про надання компенсації вартості путівки особі, що супроводжує інваліда І групи з числа осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Компенсація надається у розмірі фактичних витрат, але не більше 5000 грн, і виплачується у грошовій формі на особові рахунки заявників відкриті в установах уповноважених банків.

Рішення набирає чинності з 1 січня 2018 року.

Збільшення сум допомоги ляже додатковим навантаженням на бюджет міста у розмірі 2,4 млн грн щорічно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ