Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові на просп. В. Чорновола, 45-б може постати ще одна скандальна багатоповерхівка

Учора, 11 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради голова фракції Українська галицька партія Тарас Чолій звернувся до директора департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області з проханням перевірити законність реєстрації ТОВ «Горизонт-Захід 1» декларації про початок будівельних робіт офісного центру з підземним паркінгом на проспекті в. Чорновола, 45-б.

Він нагадав, що Львівська міська рада ще у 2010 році погодила концепцію створення Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору» на просп. В. Чорновола, 45 у Львові.

Йдеться про територію, де у повоєнний час розташовувалась радянська «пересильна тюрма №25», а перед цим - «львівське гетто» нацистів.

«Водночас у безпосередній близькості до музейного комплексу за адресою просп. В. Чорновола, 45-б, на території, де радянська окупаційна адміністрація в нелюдських умовах утримувала і відправляла «етапами» у виправні трудові табори ГУЛАГу мешканців Західної України, розпочалося будівництво 16-поверхового житлового будинку під назвою Diplomar Tower», - сказав Чолій.

Він також зазначив, що департамент ДАБІ у Львівській області зареєстрував декларацію про початок будівельних робіт щодо об’єкту «Будівництво ТОВ «Горизонт-Захід 1» офісного центру з підземним паркінгом.

«Це не відповідає інформації наведеній на офіційному сайті забудовника про продаж 1-2 кімнатних квартир у цьому будинку», - сказав Тарас Чолій.

Він наголосив, що ділянка знаходиться в межах історичного ареалу Львова.

«Достеменно відомо, що неодноразові звернення замовника будівництва управління охорони історичного середовища ЛМР не надало  позитивних висновків щодо історико-містобудівного обґрунтування та рекомендувало розглядати питання забудови комплексно з врахуванням наявності меморіального комплексу «Територія Терору», - сказав Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ