Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на окремих ДВК організація виборів – на дуже низькому рівні: виборців висмикують із кабінок

У Львові на вул. Хоткевича на ДВК № 462013 та ДВК №462012 вибори розпочалися вчасно: виборча дільниця відкрилась о 8.00. Однак організація виборів – на низькому рівні. Про це повідомив журналіст Гал-інфо з місця події.

Обидві виборчі дільниці розміщені у вестибюлі школи-гімназії «Сихівська». Вестибюль розділили вішаками із шкільного гардеробу навпіл. До кожної дільниць – окремий вхід з вулиці. Однак на дверях в момент початку голосування не будо жодної таблички – де яка дільниця. При цьому члени ДВК на питання «Яка тут дільниця?» відповідали «А яка у вас вулиця?».

Біля столів для голосування висіли папірці з назвами вулиць, у цих текстах було багато виправлень. Відтак, журналіста Гал-інфо помилково відправили на ДВК №462012. На вулицю виходити не довелось: поміж вішаками виборці вже «організували» перелаз.

Отож, на сусідній  ДВК №462012 картина була ще сумніша, станом на 08.10 тут вже була черга. Хлопець (вочевидь, член ДВК), що мав видавати бюлетені, від напруги встав  і намагався збагнути якусь проблему. То брав до рук списки виборців, то пачку бюлетенів. Мало не кричав на двох дівчат, що сиділи поруч і заповнювали корінці бюлетенів. Навпроти них, з протилежного боку столу, вже сформувалась черга з виборців, люди нервово, але терпеливо чекали... Терпець уривався. «Я через вас запізнюсь на роботу», - твердим голосом сказала одна з черговиків. «Покличте ту жіночку, покличте її назад», - раптом залементував метушливий член ДВК.  Йшлося про громадянку, яка вже пірнула у кабінку для голосування. Її з відтіля відкликали. Вона знову підійшла до столу з бюлетенями, але на той час метушливий член ДВК після короткого, але емоційного обміну думками зі своїми помічницями збагнув, що все гаразд. Пенсіонерку розвернули і вдруге скерували до кабінки для голосування.

Згодом журналістові Гал-інфо пояснили те, що він і так знав: що це не його дільниця. Знову через перелаз. І от біля того самого столу для голосування на папірці ручкою вже дописала номери будинків. Оформлення бюлетенів тривало близько трьох хвилин.

Також зазначимо, що в перші хвилини голосування на ДВК № 462013  та ДВК №462012 було приблизно до 15 виборців.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ