Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на сміттєвих майданчиках перевищена концентрації аміаку та сірководню

У Львові на окремих сміттєвих майданчиках виявлено перевищення шкідливих концентрацій. Про це сьогодні, 19 червня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявила директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Гал-інфо.
Сміття на вул. Смаль-Стоцького. Фото - Гал-інфо.

Представник Держпродспоживслужби, яка проводила дослідження 19 травня, підтвердив, що на деяких майданчиках, завалених сміттям,  виявлено концентрацію аміаку та сірководню.

Наразі дослідження не проводили повторно, але через погіршення ситуації із виведенням сміття найближчим часом зроблять повторні аналізи.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк повідомила, що на сьогодні у Львові 403 майданчики засипані сміттям. З деяких сміття не вивозили вже більше як місяць.

Вона додала, що критичною є ситуація у трьох районах: Сихівський – перенакопичення на 193 майданчиках, Шевченківський – 99, Франківський – 67, Залізничний – 38.

Загалом нагромадилося 8,5 тис. тонн сміття. Для його вивезення потрібно 850 машин.

Місто таких великих машин для вивезення сміття не має.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ