Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові на території дитсадків та дитмайданчиків інфікувалося ВІЛ 12 дітей, - депутат

Сьогодні, 20 жовтня, під час засідання Львівської міської ради до львівського міського голови Андрія Садового та т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії звернувся депутат Андрій Рікота з приводу того, що, за офіційною інформацією, впродовж минулих 9 місяців у Львові на території дитячих дошкільних закладів та дитячих майданчиків інфікувалося ВІЛ дванадцять дітей. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутат нагадав, що один із таких  випадків трапився 28 вересня. Тоді 4 – річна дитина отримала укол від шприца з ВІЛ-інфекцією, який невідомі залишили на території дитячого садка.

«Наразі результат аналізу крові хлопчика не підтвердив, що він інфікований вірусом. Однак, це може проявитись згодом – окрім ВІЛу дитині загрожує і гепатит «С». Мешканці міста також неодноразово звертаються з повідомленнями, що знаходять використані шприци навіть у власних поштових скриньках», - наголосив Андрій Рікота.

Відповідно, він звернувся до міського голови Львова Андрія Садового та т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії з вимогою негайно вжити профілактичних заходів щодо належного догляду за територіями дитячих садочків та дитячих майданчиків, а також посиленого патрулювання цих місць.

«Прошу також вжити заходів для притягнення до відповідальності тих осіб, з вини яких було нанесено шкоду здоров’ю дітей», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ