Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові наколядувалися

29 січня великим гала-концертом у храмі Пресвятої Євхаристії у Львові завершився XIII Різдвяний Фестиваль “Велика Коляда”, який організовано за підтримки Львівської обласної ради. На заключному концерті фестивалю, який тривав від 7 січня, виступили творчі колективи з Рівненщини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Львова та Львівської області, повідомила прес-служба Львівської облради.

Від імені Львівської обласної ради учасників фестивалю привітав депутат Ярослав Качмарик. Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич надіслав вітальну грамоту учасникам та організаторам фестивалю. «Різдво – це коли серед буденного життя стається диво, - йдеться в привітанні. - Різдво - це коли ми всі стаємо одним цілим, коли наші серця відкриваються для усіх людей, і нам не шкода віддати частку себе. Різдво – це коли у всьому світі пахне домом, коли різдвяна свіча очищає нас від смутку і зневіри. Різдво – це коли лунає коляда, як найвищий прояв любові – любові до Бога, до світу, до життя. Висловлюю щиру подяку організаторам найбільшого в Україні, і, напевне, найвеличнішого різдвяного фестивалю «Велика коляда» за самовіддану працю, за натхнення, яким вони наповнюють всіх довкола, за організаційний талант, і особливо за їх самопожертву. Я дякую усім учасникам фестивалю, які щороку готують нові й нові коляди, і тим самим роблять це дійство незабутнім. Я також дякую усій шановній громаді, присутній тут, – за те, що не замкнулися у собі, змагаючись із буднями, а прийшли сюди, щоб разом відсвяткувати народження Спасителя і разом воздати Йому хвалу».

Фестиваль має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочував учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Гуцульщини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ