Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові народилась нова шахова королева

Остання, 9-а, партія Чемпіонату світу за шахову корону завершилась на користь китаянки Хоу Іфань. З рахунком 6:3 вона отримує перемогу в Матчі та стає новою шаховою королевою. Повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Я надзвичайно щаслива, що отримала перемогу. Вдячна своїй команді та тим людям, які підтримували мене в Китаї. Вони писали смс із привітаннями навіть незважаючи на те, що в той час у Китаї була ніч. Хоча це лише дев’ята партія, однак минуло вже понад 2 тижні. Я вдячна також організаторам, суддям та пресі. Відзначу, що це я вперше в Україні, зокрема – у Львові. Місто дуже гарне – і не лише його історична частина: повітря в центрі міста дуже чисте, а їжа – здорова. Я вражена тим, скільки людей тут люблять шахи та слідкують за Матчем. Щодо організації, то тут пророблено величезну роботу. Я дуже високо її оцінюю. Проте все ж дається взнаки, що це перший такий Матч для організаторів, тож були й певні прорахунки», – відзначила під час післяматчевої прес-конференції переможниця Хоу Іфань.

«Я дуже рада, що цей матч відбувався в моєму місті Львові, і що багато людей, багато гросмейстерів мали змогу відвідати Чемпіонат світу. У мене найкраща команда, якій я дуже вдячна за допомогу та підтримку», – зазначила Марія Музичук.

На запитання, куди ж переможниця витратить свій виграш, Хоу Іфань не відповіла, підкресливши, що поки не мала змогу обдумати це. Однак, точно знає, що сьогодні разом із командою святкуватиме перемогу у Львові. «Це не лише я боролась у цьому Матчі, а й вся моя команда. Чи вийде відпочити – наразі не знаю, тому що вже незабаром у мене кваліфікаційний турнір у Норвегії, а вже влітку збираюсь завершити навчання в університеті та написати дипломну роботу», – додала вона.

Небагато часу для відпочинку й у Марії Музичук. «Хоч я й планую після матчу відпочити, та все ж розумію, що повноцінно це в мене не вийде, тому що вже з наступного місяця почнуться нові матчі», – відзначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ