Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові навчали, як залучати грандові кошти

29 листопада у сесійній залі Львівської обласної ради відбулася підсумкова конференція міжнародного проекту «Зміцнення сталого регіонального розвитку через співробітництво органів влади і місцевих громад Львівської області». Повідомила прес-служба обласної ради.

У конференції взяли участь представники Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, районних, міських та сільських рад, громадських організацій Львівщини. Для участі у конференції прибула делегація з Польщі. Експерти з реалізації Програми Регіонального розвитку в Польщі Томаш Рутковскій та Моніка Мацкєвіч поділилися своїм досвідом .

Також під час конференції йшлося і про успішні практики в реалізації проектів у Львівській області. Зокрема заступник начальника управління економічного аналізу та прогнозування, начальник відділуз питань бюджету Львівської обласної ради Ярослав Грицевич поінформував учасників заходу про результати моніторингу впровадження «Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку» в 2012 році.

Слід зауважити, що лідером проекту «Зміцнення сталого регіонального розвитку через співробітництво органів влади і місцевих громад Львівської області» є Організація самоврядувань Єврорегіону «Буг» з Хелму. Польським партнером проекту є Центр співпраці Польща-Схід з Любліна. Головний український партнер – ГО «Європейський діалог». Проект співфінансувався в рамках програми «Підтримка Демократії 2012», яка реалізується польською фундацією Міжнародної співпраці для розвитку «Знати як».

У рамках проекту був здійснений відбір учасників проекту – представників органів місцевого самоврядування (міських, сільських/селищних рад) та організацій, зацікавлених в створенні місцевих програм розвитку та підготовціпроектів, спрямованих на вирішення проблем громад районів області. Вони взяли участь в навчальному візиті за тематикою проекту в містах Хелмі та Любліні (Республіка Польща). Окрім того, в жовтні цього року відбувся цикл семінарів в районах Львівської області для громад районів Львівщини, які проводили українські та польські експерти, представники профільних управлінь Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ