Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові навіть олімпійський спорт виявляється безсилим перед приватним інтересом

Львівська ДЮСШ «Галеон» - це спортивна школа фехтування та гімнастики з багаторічними традиціями, яка випустила не одне покоління видатних спортсменів, серед котрих олімпійська чемпіонка з фехтування Яна Шемякіна. Однак тренери та спортсмени цієї школи тривалий час не можуть розв’язати проблему з браком приміщень, через що ніяк не вдається створити належні умови для тренувань.

СК «Галеон» намагається повернути право власності на незаконно займані ТзОВ «Горицвіт» приміщення.

Спортивний комплекс «Галеон» знаходиться на балансі Комунальної 1-ї міської поліклініки Львова. Як розповів заслужений тренер України Андрій Орліковський, свого часу взамін приміщень, що були надані в оренду, ДЮСШ «Галеон» мало отримати інші, однак цього так і не сталось. Відтак, спортсмени переодягаються в душовій, а також в самому залі. «У нас була зброярня, своїми силами ми обладнали там роздягальню для дівчат. Хлопці змушені переодягатись у душі. Після тренувань дівчатам доводиться подовгу чекати, поки переодягнуться та підуть хлопці, аби скористатись душем», - зазначив Андрій Орліковський.

Яна Шимякіна, фехтувальниця, Олімпійська чемпіонка 2012 року, сказала, що фактично виросла у цьому залі. «Протягом всього періоду тренуваньтут були постійні проблеми з роздягальнями. Діти, яких і так важко залучати до спорту, вперше прийшовши та побачивши умови, не бажають тут тренуватись. Потрібно зробити все, щоб діти хотіли займатись в нашому залі», - наголосила вона в коментарі журналістам.

За словами спортсменів, частину приміщень, що належить спортивній школі, незаконно займає аптека ТзОВ «Горицвіт». Раніше із цим ТзОВ був укладений договір оренди до 2009 року. Опісля цей договір управлінням комунальної власності не продовжило, однак аптека відмовилась вивільнити приміщення.

Юридичне управління міської ради намагалось врегулювати конфлікт, звернувшись до Господарського суду Львівської області. За його рішенням від 15 січня 2013 року ТзОВ «Горицвіт» було зобов’язано звільнити приміщення. У відповідь було подано апеляційну скаргу до Львівського господарського апеляційного суду. Постановою від 6 березня 2013 року апеляційну скаргу ТзОВ «Горицвіт» було задоволено.

Своєю чергою Львівська міська рада подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду України. Рішенням цього суду від 3.07.2013 року було залишено в силі рішення Львівського господарського апеляційного суду. При цьому було постановлено, що ТзОВ «Горицвіт» орендує спірні приміщення до 15 березня 2014 року, після чого мало б їх звільнити.

Відтак, саме після 15 березня, відповідно до законодавчої процедури, керівництво Комунальної 1-ї міської поліклініки офіційно звернулося до керівництва ТзОВ «Горицвіт» для інформування про завершення договірних відносин та самовиселення аптеки з частини приміщення за адресою вул. Руська, 20.

Зі слів Володимира Шнайдера, начальника управління молоді, сім’ї та спорту, існують побоювання, що ТзОВ «Горицвіт» не звільнить приміщення. Він розповів, що днями навідався до аптеки та не побачив жодних робіт зі звільнення приміщень.

Після звільнення ТзОВ «Горицвіт» приміщень в них планують облаштувати повноцінні роздягальні для спортсменів. Як зазначив Андрій Орліковський, загалом у залі фехтування на вул. Руській 20 займаються близько 50 вихованців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ