Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові назвали фіналістів премії «Високі стандарти журналістики-2017»

Вчора, 14 грудня, відбувся урочистий захід з нагоди визначення фіналістів премії «Високі стандарти журналістики-2017». Переможців привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

«Завжди є вибір, кожен з нас має вибір. Кожен журналіст має вибір, тим більше у сьогоднішньому світі – гроші чи слава. Я обсервую життя журналістського середовища давно. Коли Україна стала незалежною, я виписував всі газети, які видавались. Я в своєму житті трохи мав дотичність до медіа – це найскладніша професія, але це найцікавіша професія. Хочу побажати вам, щоб коли перед вами стоїть питання вибору, ви не сильно думали, а розуміли, що на цей світ ви прийшли, маючи своє покликання. Якщо ви чесні – ви робите цей світ кращим. Вірю, що ви завжди будете чесними. Коли ти робиш добрі справи, тобі весь світ допомагає», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, Петро Шуклінов здобув 3-те місце, Олексій Шалайський – 2-ге місце, а Павло Казарін – 1-ше місце.

Засновник премії – голова благодійного фонду «Мрії збуваються» Віталій Ломакович. Грошовий фонд – 175 тисяч гривень.

Мета премії – підтримувати та розвивати якісну, професійну, незаангажовану журналістику в Україні. До участі допускалися журналісти, які є громадянами України, або працюють тут на постійній основі, мають чітку громадянську позицію.

«В Україні, на жаль, немає державної програми підтримки журналістів, а приватних ініціатив не так багато і кілька премій припинили існування через банальний брак коштів. Тому ми вирішили зробити свій внесок у покращення українського медіапростору», - розповів засновник премії Віталій Ломакович.

Відбір переможців відбувався у два етапи: протягом першого етапу експертне журі премії сформувало короткий список фіналістів (це 14 осіб). І протягом 2017 року експерти слідкували за їхньою діяльністю, аналізували журналістські матеріали цих авторів.

У складі експертної групи премії - кращі журналісти України та медіафахівці, серед яких: Ігор Балинський (кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики УКУ), Вахтанг Кіпіані (український журналіст, публіцист, історик), Володимир Цибулько(український поет, перекладач та есеїст), Тарас Дзюбанський (очільник Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас»), Юліана Лавриш (викладач кафедри нових медій Львівського національного університету імені Івана Франка, журналіст газети «День»), Роман Бочкала (журналіст, воєнний репортер співзасновник і координатор ГО «Стоп корупції»).

Короткий список фіналістів премії виглядає так:

Журналісти-розслідувачі:

Олексій Шалайський (Наші гроші)

Дмитро Гнап (Слідство. інфо)

Денис Бігус (Bihus.Info)

Михайло Ткач (Схеми, Радіо Свобода)

Наталка Седлецька (Схеми, Радіо Свобода)

Воєнні репортери:

Андрій Цаплієнко (1+1)

Політичні журналісти:

Сергій Рахманін (Дзеркало тижня)

Павло Казарін (УП, ICTV) 

Соня Кошкіна (Лівий Берег)

Віталій Портников (Еспресо.tv)

Петро Шуклінов (ЛІГА.net)

Історична журналістика:

Олександр Зінченко (Історична правда)

Культурна журналістика:

Олег Вергеліс (Дзеркало тижня)

Авторська журналістика:

Роман Вінтонів (UA:Перший)

14 грудня у Львівському Будинку Вчених експертне журі назвало трійку кращих журналістів України, з оголошенням їхніх найвагоміших цьогорічних матеріалів. Переможці отримали дипломи та грошові сертифікати (100 тис грн - за перше місце, 50 тис грн - за друге, 25 тис грн - за третє).

Також у програмі заходу: виступ від заслуженого артиста України Олега Лихача, від Павла Ільницького та Оксани Караїм у супроводі міні-бенду.

Премія «Високі стандарти журналістики» планується як щорічна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ