Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові неможливо дати раду із 12 тисячами бездомних собак – Ігор Угрин

У Львові збільшується відсоток скарг на укуси від бездомних собак. З початку року 1010 львів’ян та гостей міста постраждали від собак, з них 46% -- від бездомних собак. Про це у коментарі „Гал‑info” повідомив начальник ветеринарного відділу управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради Ігор Угрин.
„Можна сказати, що приблизна кількість бездомних собак у місті Львові становить 12 тисяч. І поведінка із цими тваринами – це індикатор рівня культури. До нас щодня надходять скарги від жителів міста, але реально щось зробити із такою кількістю тварин неможливо. У цивілізованих країнах світу бездомних тварин тримають у притулках, там їх стерилізують, підшуковують власників. У Львові працює два ловці собак. Ці працівники завжди виїжджають за викликами”, – розповів Ігор Угрин.
Він повідомив, що кількість від укусів бездомних собак щороку значно збільшується. „На початку 1990-х ситуація була така, що бездомні собаки кусали людей у 16-17 відсотках випадків. Минулого року цей показник був 38 відсотків. Цьогоріч маємо 46 відсотків. Ми говорили із спеціалістами, і можна зробити висновок, що бездомні собаки стають агресивнішими. На їхню психіку може негативно впливати довільне схрещення”, – розповів Ігор Угрин.
Нагадаємо, як повідомив вчора на сесії міської ради депутат міської ради Анатолій Забарило, у бюджеті міста наступного року будуть закладені кошти на проектування притулку для тварин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ