Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові необхідно створити систему регулювання кількості бездомних тварин -- Андрій Курач

Єдиний шлях зменшення випадків укусів від бездомних тварин – створення системи регулювання чисельності тварин. Створення у Львові притулку для тварин та запровадження програм стерилізації дасть змогу вирішити і те, що частішають випадки від укусів тварин, які не мають власників. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив голова Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрій Курач.
„Ще важливіше, щоб стерилізували тих тварин, які мають власників. Адже кількість бездомних тварин зростає від фактору збільшення кількості тварин у власників. Потім тварини, яких не мають змоги утримувати, опиняються на вулиці. Також важливо, щоб проходили стерилізацію тварини, які охороняють автостоянки, бази. Якщо не дотримуватися стерилізації тварин хоча б однієї із названих ланок, то ефекту не буде”, – розповів Андрій Курач.
Він також повідомив, що міській владі Львова Західноукраїнське товариство захисту тварин передало вимоги для проектування притулку для тварин від комісії природокористування та Львівського товариства захисту тварин. „Профільна комісія повинна сформувати запит, який притулок потрібен місту. Сьогодні, ще не відомо, чи буде здійснюватися будівництво повністю нового притулку, чи створюватимуть на базі функціонального у смт. Брюховичі притулку „Милосердя” додаткові місця та вольєри для тварин. Там проблема полягає у тому, що земля належить селищній раді. А ГО „Львівське товариство захисту тварин” має там свої будівлі, зокрема і притулок „Милосердя”. Якщо міська та селищна рада вирішать ці питання, то притулок просто збільшать. Хоча можливе таке рішення, що у Львові будуватимуть новий притулок для тварин. Тоді необхідно буде виділяти землю, проектувати приміщення”, – розповів Андрій Курач.
Як зазначив Андрій Курач, на разі сума, яка необхідна на притулок не відома. „Депутат міської ради Анатолій Забарило, який і займається цим питанням, говорив, що на притулок можуть виділити три мільйони гривень, але це не узгоджений варіант”, – розповів Андрій Курач.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ