Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові незаконно зводять 16-поверхівку в історичному ареалі?

На проспекті Чорновола 45а будівельна компанія ТОВ «Горизонт захід 1», без наявних чинних документів на проведення робіт, розпочала будівництво 16-ти поверхового будинку. Установам, що розташовані поруч будівництво наносить непоправну шкоду. Про це в коментарі Гал-інфо розповіла Ірина Сідловська, представник інтересів підприємств, що розташовані поруч з будівельним майданчиком.

За словами Ірини Сідловської, ділянка на котрі розпочались будівельні роботи знаходиться в історичному ареалі міста та є територією ГЕТО. «Для початку будівельних робіт закон передбачає необхідність залучення археологічної служби на етапі будівництва нульового циклу. Втім забудовник звернувся до археологів постфактум – коли котлован під будівництво уже був виритий, а земля вивезена», - розповіла Ірина Сідловська.

«Забудовник іще в жовтні 2016 року почав здійснювати будівельні роботи. На той час в них була декларація про початок виконання будівельних робіт зареєстрована в інспекції Архбудконтролю. Однак ми здійснивши ряд адвокатських запитів з’ясували, що технічні умови не погоджені. Частина документів, необхідних для здійснення будівництва, втратили свою чинність. Приміром містобудівельні умови та обмеження були видані в 2010 році та втратили свою чинність 31 грудня 2015 року», - наголосила Ірина Сідловська.

Вона також зазначила, що власники суміжних територій, а це реабілітаційний центр «Еліта», ТОВ «ЗІКО» та ТОВ «Добра книжка», звернулись в інспекцію Архбудконтролю. «Вони здійснили перевірку та зафіксували факт відсутності дозвільних документів. Декларацію про початок будівельних робіт було скасовано», - зазначила Ірина Сідловська.

Також вона зазначила, що забудовник намагається ухилитись від отримання документів за процедурою передбаченою для будівництва 16-ти поверхового будинку. «Таке будівництво відноситься до 5-ї категорії складності, натомість проектант в документах зазначає, що це третя категорія складності», - наголошує Ірина Сідловська.

На сьогодні будівельні роботи тривають. Активісти уже другий день блокують під’їзд до ділянки, аби не дати забудовнику завести бетон.

(Гал-інфо просить запбудовника надати коментар з цього приводу).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ