Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові німецькі хірурги прооперували 15 пацієнтів

Пластичні хірурги з Німеччини безкоштовно допомагали маленьким і дорослим пацієнтам та ділились досвідом з українськими колегами у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Впродовж 2-5 грудня на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні відомі пластичні хірурги Клаус Екснер та Б’янка Байкан-Екснер провели низку консультацій та операцій пацієнтам, а також за участю хірургів відбувся майстер-клас з  реконструкції вушної раковини.

Доктор медицини, хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер приїхав до Львова уже всьоме, і цього разу – з відомим пластичним хірургом  Б’янкою Байкан-Екснер.

Мета візиту – допомогти дітям і дорослим позбутися важких вроджених і набутих вад. Зі свого щільного графіку німецьким хірургам вдалося викроїти лише три дні – 5 грудня вони уже повертаються додому. Тож час перебування у Львові використовували максимально: консультували і оперували пацієнтів зі складними проблемами, які потребують корекції з допомогою пластичної хірургії з ранку і до пізнього вечора. Водночас, українські лікарі навчались світових методик виконання пластичних операцій.

«Нашою метою є співпраця і впровадження нових методик, які з’явилися у пластичній хірургії, щоб в Україні найбільше людей можна було прооперувати за новими технологіями. Рік тому я приїжджав зі спеціалістом з офтальмології,  цього року вдалося переконати Б’янку, яка навчилася техніки реконструюванню вуха, приїхати до Львова. У Львові є ще дуже багато дітей, які дуже чекають на цю роботу. І основою нашої роботи є активність роботи доктора Савчина, львівських лікарів, і завдяки підтримці міського управління охорони здоров’я ми змогли надати безкоштовну гуманітарну допомогу багатьом українським дітям. У нас зараз дуже багато пацієнтів, які мають вроджені вади – вади очей, рук, кінцівок, проблеми з післяопераційними ранами. Ми робили реконструкцію грудної клітки після операції з видалення раку, і нашою метою є впровадження тут, в Західній Україні, мікрохірургії – делікатного зшивання судин під мікроскопом. Сподіваюсь, що у майбутньому ми матимемо багато можливостей допомагати і запрошувати на навчання до Німеччини», - розповів приват-доцент, доктор медицини, пластичний хірург з Німеччини Клаус Екснер.

За словами пластичного хірурга Б’янки Байкан-Екснер, такі візити – це чудова можливість обміну досвідом тут, у Львові. «Звичайно, у світі є багато різних технік оперування, і ми теж навчаємось, тому праця тут є теж своєрідним досвідом. Медицина живе завдяки обміну технікою роботи, щоб пацієнти у всьому світі були прооперовані на високому рівні», - зазначила вона.

Оперували та консультували дітей і дорослих зі всієї України відомі пластичні хірурги спільно з львівськими колегами на базі опікового центру комунальної 8-ї міської клінічної лікарні. Під час візиту було прооперовано 15 та проконсультовано 46 пацієнтів. Також у межах візиту Клаус Екснер провів майстер-клас із реконструкції вушної раковини при мікротії. Водночас німецький хірург оглянув 6 дітей, які були прооперовані під чаc візиту минулого року.

Як розповів завідувач опікового центру 8-ї міської лікарні Василь Савчин, з 46 пацієнтів, які були записані на прийом, відібрали 16, і хотіли допомогти якомога більшій кількості пацієнтів. «Пацієнт, у якого була відсутня вушна раковина, був оперований в суботу пані Б’янкою, і ця складна операція тривала 6 годин. Інші складні операції ми відклали, і відібрали пацієнтів, яким можна максимально допомогти за короткий часовий термін», - пояснив Василь Савчин.

Під час попереднього візиту Клауса Екснера у лютому цього року, львівські та німецькі хірурги спільно прооперували 25 та проконсультували 70 дітей та дорослих.  Загалом, за чотири роки співпраці прооперовано близько 130 і проконсультовано понад 300 пацієнтів.

«Пластичний хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер чотири роки поспіль приїздить до Львова, і це уже сьомий візит німецького професора.  Співпраця з відомим фахівцем триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоби  впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників «BigShoe».

За період співпраці Клаус Екснер обстежив понад 300 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та прооперував близько 130 хворих. Тут є пацієнти з Запоріжжя, Херсону, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, зі всієї західної України. Окрім того, під час останнього візиту німецький хірург провів майстер-клас із реконструкції вушної раковини при мікротії», - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ