Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили книгу лауреата премії ім. Стуса

16 січня голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та депутат облради Ярослав Кравченко взяли участь в обговоренні книги лауреата премії імені Василя Стуса, історика Володимира В’ятровича "Історія з грифом "Секретно", яка була представлена широкому загалу у книгарні "Є", повідомила прес-служба Львівської облради.

На презентації книги її автор Володимир В’ятрович зазначив, що його книга є реакцією на наміри центральної влади та керівництва Служби безпеки України заховати дуже важливі сторінки української історії радянського періоду під грифом "Секретно".

У своєму виступі голова облради Олег Панькевич наголосив на історичній важливості книги як для нас, так і для майбутніх поколінь, побажав авторові здоров'я, творчої наснаги та нових правдивих книг про історії України.

Довідка:

Історик Володимир В’ятрович, який на посаді директора архіву Служби безпеки України провів розсекречення раніше таємних архівів радянської спецслужби від ЧК до КГБ, розповідає в своїй книзі про минуле України 1918—1991 років.

Книгу написано у формі нарисів про роботу таємних органів і табірної системи СРСР — ГУЛАГу, про український визвольний рух на сході і заході країни, про унікальні долі священиків, котрі кинули виклик системі. Історик оприлюднює раніше не доступні справи, заведені «органами» на митців розстріляного відродження та дисидентів; розкриває причини Чорнобильської катастрофи і розповідає про останні відчайдушні спроби чекістів врятувати Союз.

За цю книгу автор отримав премію ім. Василя Стуса. У грудні 2011 року вийшов другий наклад видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ