Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили напрямки розвитку прикордонної служби

В Україні Державна погранична служба виступає координатором інтегрованого управління кордонами і в цьому напрямку системно впроваджує кращі європейські та міжнародні практики. Про це йшлося вчора, 15 березня, у Львові на Міжнародній конференції країн-членів Європейського Союзу та країн Східного партнерства з питань інтегрованого управління спільними кордонами, повідомили в Державній прикордонній службі України.

На заході Голова прикордонного відомства Віктор Назаренко зазначив, що виходячи з принципів інтегрованого управління кордонами, паралельно з Концепцією була розроблена і Стратегія розвитку Держприкордонслужби на період до 2020 року. «Важливо, що ці концептуальні документи, прийняті одним пакетом, враховують спільні завдання розвитку Служби як невід'ємної частини сектора безпеки і оборони України», - сказав він.

При цьому нормативне закріплення європейської моделі IBM для впровадження в Україні дає можливість приймати спільні рішення на тривалу перспективу, комплексно вирішувати проблемні питання, ефективно розподіляти ресурси, а також використовувати передовий досвід.

«Сьогодні ми вже можемо упевнено говорити про стійку тенденцію системних змін у сфері прикордонної безпеки», - наголосив Віктор Назаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ